Előző
Következő
új cikk

Belföld

Orbán szerint "ostoba dolog" Magyarországot pellengérre állítani

nepszava.hu|2017. máj 18. 12:02, frissítve: 2017. máj 18. 12:11
[A+ A-]

Orbán Viktor miniszterelnök Eckart von Klaeden, a Daimler AG külügyekért felelős alelnöke és Kiss Gábor, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. képzésért felelős vezetője társaságában érkezett a Daimler közgyűlésére a Gerbeaud Házba - MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A miniszterelnök ezt  - az MTI híradása szerint - a Daimler német autókonszern közgyűlésén mondta Budapesten.

A koprmányfő szerint ugyanis  Magyarország az Európai Unió első vagy második legnagyobb növekedését adja, itt csökken a legjobban a munkanélküliség, betartják az összes európai pénzügyi szabályt, csökken az államadósság. Orbán Viktor szerint be kellene látni, hogy nincs sikeres európai gazdaság sikeres európai nemzetgazdaságok nélkül.  A kormányfő úgy látja, az európai versenyképességhez megvan a sikeres Németország, a sikeres Közép-Európa, míg hiányzik egy megreformált Franciaország és egy erős politikai vezetéssel működő Olaszország. 

A kecskeméti Mercedes-gyár a német vállalat Magyarországba vetett bizalmának szimbóluma, nem csak egy gyár a sok közül - váltott témát Orbán Viktor, már a helyzetnek megfelelően. A miniszterelnök a Daimler német autókonszern közgyűlésén kiemelte, hogy a gyárat a pénzügyi válság idején építették, amikor"nem dobálóztak a beruházásokkal Európában. A válság idején Magyarország rosszabb helyzetben volt, mint Görögország, előbb is omlott össze pénzügyileg - mondta a kormányfő, aki szerint ebben a nehéz időszakban nem csak pénzügyi döntést jelentett a magyaroknak a beruházás, hanem mutatta, hogy a Mercedes bízik Magyarország jövőjében.

A miniszterelnök reményét fejezete ki, hogy nem bánták meg a beruházást, mint mondta, "a számok elég jól néznek ki", megérte a befektetett 1,3 milliárd euró. A Mercedes is benne van a magyar gazdaság felívelő teljesítményében, a 4,1 százalékos első negyedéves gazdasági növekedési adat meglepte az elemzőket, és "nem rossz" a többi uniós állam teljesítményével összevetve, de a miniszterelnök nem elégedett vele, úgy vélte, ennél nagyobb növekedésre is szükség lesz.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!