Előző
Következő
új cikk

Sport

Mától Eb az Arénában

Népszava|2017. máj 19. 05:51
[A+ A-]

FOTÓ: KOVÁCS TAMÁS/MTI

Megválaszolatlan kérdésekkel, ellentmondásokkal, érthetetlen döntésekkel ma kezdődik a gazdasági szakemberek szerint jelentősen túlárazott budapesti ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság.

Finoman fogalmazva is erősen megkérdőjelezhető körülmények között zajlottak a budapesti ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság előkészületei.

Sem a Magyar Torna Szövetség - amelynek szakága az rg -, sem az Eb szervezőbizottsága, sem a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. nem válaszolt arra a kérdésünkre, hogy milyen szerződést kötöttek a turisztikai célok megvalósításáról, amit előírt az a kormányhatározat, amely 640 millió forint állami forrást biztosított a kontinensverseny lebonyolítására. Gazdasági szakértők szerint az esemény 250-300 millió forintból megrendezhető.

Nem kaptunk választ arra a kérdésre sem, miért nem lehetett önkéntes Gyulai Éva Viktória, korábbi válogatott versenyző, nemzetközi versenybíró, aki három diplomával rendelkezik és öt nyelven beszél. Elutasítását túlképzettséggel indokolták. Az erről szóló posztot a Facebookon óriási felháborodás kísérte, ami azért érthető, mert a versenyigazgatónak, Kovács Andreának a hozzászólók szerint csupán érettségije van. Két nappal az elutasítás után megjelent a felhívás, hogy önkénteseket keresnek az Eb-re…

A mai versenynapra elővételben olyan kevés jegy kelt el, hogy a szervezők kör e-mailt küldtek a kluboknak, arra kérve őket, szerezzenek nézőket a Papp László Budapest Sportaréna lelátóira. A klubok által szerzett szurkolók ingyen mehetnek be a csarnokba. A jegymester.hu-n tegnap délután fellelhető információk szerint mára 1200, szombatra 850, vasárnapra 450 jegy kapható még. Pénteken és szombaton 2500-4500, vasárnap 4500-6500 forint közötti áron lehet belépőket venni, a háromnapos bérleteket 8-13 ezer forint közötti áron kínálják.

A szervezést külön cég intézi, de a szövetségben sincs minden rendben, az iroda két munkatársa, Li Laura és Kécza Daniella a felmondási idejüket töltik. Lapunk elérte Li Laurát, de ő nem akart nyilatkozni az okokról.

Bízunk benne, hogy a magyar csapat felkészülése kevésbé volt zaklatott, és Kis Alexandra (édesapjának, Kis Péternek a cége a szervezőbizottság kiemelt partnere), Pigniczki Fanni és Váray Mira hazai közönség előtt igazolják majd, hogy helyes sportszakmai döntés volt megrendezni az Eb-t.

B. P.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!