Előző
Következő
új cikk

Sport

Három döntő vár a Vasasra - Interjú Vida Mátéval

Népszava|2017. máj 19. 05:51
[A+ A-]

FORRÁS: FACEBOOK/VASAS LABDARÚGÁS

Egy éve aligha gondolta volna bárki is Angyalföldön, hogy a bronzéremért és a kupagyőzelemért csatázhat a Vasas.

Vida Máté a téli felkészülést sérülés miatt kihagyta, mint ahogy több mérkőzést is a tavaszi idényben. "Ezekben a hetekben már jól érzem magam, ismét elérem azt a szintet, amit korábban teljesíteni tudtam" - közölte.

– A Mezőkövesd ellen két mérkőzés alapján 7-0-s összesítéssel ment tovább a Vasas. Két élvonalbeli csapat között minek köszönhető a tetemes különbség?

– Nagyon fontos volt, hogy az első mérkőzésen, hazai pályán nyertünk 2-0-ra, illetve nyilván az is, hogy a második mérkőzés 4. percében gólt tudtunk szerezni. Az eldöntötte a továbbjutás sorsát. Onnantól felszabadultan tudtunk játszani, ennek köszönhetően pedig végül úgy alakult a találkozó, hogy még négy gólt tudtunk rúgni a Mezőkövesdnek.

– Berecz Zsombor az ön passzából valóban fontos gólt szerzett a 4. percben. Tényleg ott dőlt el a továbbjutás, vagy a csapattársak már az első mérkőzés eredménye után is tudták, hogy meglehet a döntő?

– Azért azzal a 4. percben szerzett góllal dőlt el, mert ha a Mezőkövesd hamarabb talált volna a kapunkba, akkor máris ott tartottunk volna, hogy még egy gólt szereznek, s hosszabbítás következett volna. Egészen más hangulatú mérkőzés lett volna. Így viszont, hogy megszereztük az idegenben lőtt gólt, már négyet kellett volna rúgniuk így szerintem akkor dőlt el végérvényesen a párharc kimenetele.

– A Magyar Kupában döntőre készülhetnek, ami több csapattársához hasonlóan az ön számára is az első finálé lesz. Mi jut eszébe, ha most erre gondol?

– Kíváncsian várom. Ez lesz az első nagy kupadöntőm… Nagy tett volna, ha a Fradit a saját stadionjában tudnánk legyőzni. Addig persze még vár ránk két mérkőzés a bajnokságban, ahol szintén szeretnénk sikeresen zárni, hiszen reális sanszunk van a bronzérem megszerzésére. Az egész idényben kiemelten tekintettünk a kupasorozatra, szeretnénk is megnyerni.

– Ebben a szituációban jelenthet pluszt a Ferencvárosnak a hazai pálya előnye, esetleg a Vasasnak a két idei, Üllői úti siker?

– A kupadöntő biztosan más hangulatú találkozó lesz, de egyébként is minden meccs más és más. Amikor néhány hete győztünk az Üllői úton, a Fradi akkor hullámvölgyben volt, nem volt olyan jó állapotban, mint akár most. Egyre inkább formába lendülnek.

– Két héttel a finálé előtt lehet azt latolgatni, hogy mi dönthet a Vasas javára?

– Fiatalabb csapat a miénk, s lehet, hogy lelkesedéssel föléjük tudunk nőni. Vagy ugyanazzal a játékkal, mint amit például a Mezőkövesd ellen nyújtottunk.

– Két fordulóval a bajnokság vége előtt versenyben vannak a bajnoki dobogóért is, így nem tehetik meg, hogy kizárólag a kupadöntőre koncentráljanak.

– Nem baj, hogy a bajnokság hajrája hátravan még, hiszen minden edzéssel és bajnokival tudunk készülni a kupadöntőre. No meg a harmadik helyről van szó – nem is tudom, mikor állt ilyen jól legutóbb a Vasas! Még bőven van tétje az utolsó két bajnokinak, tehát nincs miért visszavennünk. Három tétmeccsünk van, számunkra mindhárom döntővel ér fel.

– Ha egy éve – amikor a kiesés elkerüléséért küzdött a Vasas – azt mondjuk az angyalföldi drukkereknek, hogy jövőre elérhető a bronzérem és a kupagyőzelem is, lehet, hogy el sem hiszik.

– Ez így van. Mindenkinek egy álom ez a szezon, a szurkolóknak is. Miután legyőztük a kispestieket, több szurkoló már a bajnoki címről álmodozott, titkon mi is. Noha azóta három meccsen nyeretlenek maradtunk, s látjuk, hogy ez a drukkereinket is elkeseríti, szerintem ők is tudják, hogy erőn felül teljesítettünk ebben a szezonban.

– Egy ilyen idény után gondolom, aligha bánják, ha a várható nemzetközi kupaszereplés miatt alig egy-két hét jut majd felkészülni az új idényre…

– Valóban minimális szünetünk lehet, de nem bánjuk, mert mindnyájan szeretnénk Európa-liga meccseken pályára lépni. Fontos, hogy még nem vívtuk ki a kupaselejtezőt érő pozíciót, de az is tény, hogy közel állunk hozzá.

Hatos Szabolcs

Lájkoljon minket a Facebook-on is!