Előző
Következő
új cikk

Belföld

"Többé senki sem lenne egyszerűen férfi vagy nő" - Aggódnak az ifjú kereszténydemokraták

nepszava.hu|2017. máj 19. 10:26
[A+ A-]

Thinkstock illusztráció

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) szerint rendkívül kockázatos lenne az isztambuli egyezmény Magyarország általi ratifikálása. A szervezet arra kéri a kormányt, ne terjessze be aláírásra a dokumentumot - adja hírül az MTI. Az IKSZ elnöke szerint ugyanis az egyezmény látszólag a nőkkel szembeni erőszak ellen lép fel, de célja valójában a hagyományos családmodell lebontása az európai államokban. 

Nacsa Lőrinc aggódik - Forrás: Facebook

Nacsa Lőrinc aggódik - Forrás: Facebook

Az ifjú kereszténydemokraták elnöke szerint fontos nemzeti és nemzetközi szinten is fellépni az erőszakkal szemben,irányuljon az bárki ellen, de az egyezmény elvetné a biológiai nemek fogalmát és helyettük a társadalmi nemeket vezetné be a jogba. Aggódnak amiatt, hogy ennek következtében többé senki sem lenne egyszerűen férfi vagy nő.

Felülírná ez a magyar alaptörvényt is, amely szerint a házasság egy férfi és egy nő kapcsolatából áll - mutatott rá Nacsa Lőrinc.

Kitért arra is, hogy az isztambuli egyezmény a nemi alapú és kapcsolati erőszak női áldozataira koncentrálva figyelmen kívül hagyja a férfi áldozatokat, a fiúgyermekeket is, az egyezmény alapján más megítélés alá esnek a bántalmazott férfiak és nők.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!