Előző
Következő
új cikk

Belföld

LMP: a Fidesz hátországát gazdagítják a beruházásra szánt pénzek

nepszava.hu|2017. máj 19. 12:20
[A+ A-]

Az LMP társelnöke szerint a Fidesz a saját hátországát "béleli ki" a paksi bővítés címszava alatt. Szél Bernadett pénteki sajtótájékoztatóján ezt a Paksi Atomerőmű reklám- és médiaköltéseinek adataival támasztotta alá, hangsúlyozva: szerinte súlyos pénzek tűnnek el a semmire, ennek pedig a másik célja a még független sajtó végső meggyilkolása - tudósít az MTI. 

Mint mondta, bővítés indokán a Magyar Villamos Művek valamint a Paks II. Zrt. az atomerőműnél is többet költ el a kormányhoz közeli sajtóban - amelyek bemutatására is ígéretet tett egy későbbi alkalommal -, de az utóbbi társaság tavalyi és idei kifizetései is meghaladták az 1 milliárd 143 millió forintot. Ennek az összegnek több mint a fele került öt kormány közeli médiacsoporthoz, amelyek közül a Mészáros Lőrinc jelenlegi érdekeltségébe tartozókat Mediaworks-höz és a Pannon Lapok Társaságához összesen 159 millió forint jutott. A Habony Árpádhoz köthető Modern Media Group és a Ripost több mint 152 millió forintot kapott  míg a Liszkay Gábor tulajdonában lévő Magyar Idők csaknem 108 milliót, Andy Vajna rádiója és tévéje összesen 102 milliót, Csetényi Csaba a hirdetési pénzeken keresztül pedig 62 milliót. 

A  költségvetésben három év alatt 250 milliárd forintot már eltapsoltak a beruházásra.

A társelnök leszögezte: monopol helyzetben lévő állami cégnek nem lenne szabad reklámra költenie az ugyanis kizárólag a lopásról szól. Szél Bernadett közölte: végigviszik a paksi népszavazás ügyét.  A politikus Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggeli szavaira reagálva közölte: a kormányfőnek szerinte meg kellene értenie az unió politikai üzentét, nem szerencsés, hogy azt egy gazdasági támadásként próbálja beállítani. Szél egyértelmű állásfoglalásra szólította fel a miniszterelnököt azzal kapcsolatban: változtat-e az unió által kifogásolt politikáján.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!