Előző
Következő
új cikk

Belföld

Körözik a ligetvédőt bántalmazó kopaszt - Videó!

nepszava.hu|2017. máj 19. 14:24
[A+ A-]

Népszava fotó/Vajda József

Garázdaság és súlyos testi sértés kísérlete miatt nyomoz a rendőrség az úszó vb helyszínét védő kopaszokkal szemben.

A civil aktivisták fizikai bántalmazása miatt két nyomozást indított csütörtökön a zuglói rendőrkapitányság azonosító jelzést nem viselő őrző-védő emberekkel szemben. Az egyik biztonsági őr a délelőtt folyamán az egyik ligetvédőt vitte földre, aki a szinkronúszó versenyek építési területének kiterjesztését akadályozta meg - mobil kerítéseket döntött le. A biztonsági őr perceken át nem volt hajlandó elengedni földre szorított áldozatát, mintha ő kapott volna sokkot az általa alkalmazott agresszió miatt. Az egyik szemtanú szerint az ellenállásra képtelenné tett aktivistát a földön is ütötte. Őt garázdasággal gyanúsítják.

A délutáni volt a súlyosabb eset. Ekkor az építési területre behajtó kamionok útjába ülőkordont igyekeztek vonni a ligetvédők. Egyiküket célzottan fejen ütötte az egyik kopasz biztonsági. A rendőrség vele szemben körözést adott ki a fényképét is közzétették, de személyleírása is olvasható a rendőrség honlapján. A férfinak a megkésett késett rendőri intézkedés közben sikerült elhagynia a munkaterületet.

A ligetvédők közül csütörtökön egy francia állampolgárt állítottak elő, aki még este elhagyta a zuglói kapitányságot. Péntek reggel a Városligeti tó medertől a Olof Palme sétány-Paál László sétány-Dvorák sétány által határolt közterületre érvényes területfoglalási engedéllyel rendelkező Antal Nikolettát vitték be a rendőrök. A zöldvédő aktivista négy órát töltött a XIV. kerületi kapitányságon, telefonja adatait lefoglalták. Őt a ligetvédőt földre teperő biztonsági őr megütésével gyanúsítják. Antal csütörtök délelőtt ennél súlyosabb bántalmazást szenvedett el. Az egyik idősebb őrzővédő a karját húzta, majd megütötte, a földhöz vágta. A mentősök azt mondták, feltehetően agyrázkódást szenvedett.

A George Washington szoborig frissen lezárt parkban a kivitelezők egy földmunka géppel kezdtek dolgozni, betongyűrűket is látni a helyszínen. Az arra járók sorban méltánytalankodtak amiatt, hogy ezzel megszüntették parki sétányt a Vajdahunyad vár és az Olof Palme sétány között.

Zsidai András

Lájkoljon minket a Facebook-on is!