Előző
Következő
új cikk

Belföld

7-en a 7-ről - Ön szerint tényleg nyomják Krahácsot, s ha igen, ki?

Népszava|2017. máj 20. 05:10
[A+ A-]

Arató András Klubrádió

Mint az közismert, a „Krahá” azeriül a „fel” kifejezéssel azonos,„csot” a „csut” török eredetije. Felcsutot utoléri a különösen tehetségesek sorsa: irigylik nemcsak a stadionját zsúfolásig megtöltő közönség ámulatát kiváltó labda zsonglőrjei, a tömegeket kiszolgálni képes úttörő vasutasai, a Pióker-verő kisiparosa miatt, hanem mert a hanyatló Nyugat nem képes elviselni a vereséget.

Avar János újságíró

Naná, hogy nyomják, s mindig a jobboldali kormányt. Bezzeg, amikor Lisszabonban Orbán ítéltette el uniós pártcsaládjával a baloldali kormányzatot, az nem nyomás volt, hanem jogos bírálat. Abból persze nem lett európai parlamenti határozat, mert addigra Orbán már szakított Sorossal, s őnélküle ugye semmit sem lehet elérni.

Bolgár György rádiós újságíró

Hogyne. De nem kell félni: uniós teher alatt nő a magyar pálma. És lássuk be, hogy a teher óriási. Ebben az évben akár 1500-2000 milliárd forint is nehezedhet majd a magyar gazdaságra, képzeljék el, mennyi lehet az kilóban. Még szerencse, hogy örökös miniszterelnökünk bátor kuruc vezér, és nem fog gyáván elugrani a pénz elől.

Farkasházy Tivadar Hócipő

Párbeszéd Brüsszel és Budapest között: Uram, ön megverte a feleségét és ellopta a kabátomat! Kikérem magamnak, minden héten rendesen nyírom a füvet és nekem a legjobbak a leleteim az egész környéken! Peti, jelentsd fel őket a Petinél! Milyen Peti, Szijjártó Peti! Milyen Petinél, Polt Petinél!

Friss Róbert újságíró

Nyomja hát. Egy belőtt, liberálbolsi, hímnős teremtmény lobogtatja itt a 7. cikkelyt, kezében vörös csillagos sört tart az ég felé. Kiköpött Delacroix Marianne-je, csak patás és szarvai vannak. Mögötte pedig ott robog Macron francia elnök és Merkel kancellár. Jaj nekünk!

Horváth Zoltán újságíró

Természetesen nyomják. Nem is kicsit - nagyon. A jelenséget, mint társadalmi kórképet már tudományosan is vizsgálják. Arról megoszlanak a vélemények, hogy gyógyítható-e, de azt már megállapították, hogy a nyomás mértéke számszerűsíthető. A Krahács-kórban szenvedők állapotának súlyosságát KRACH-ban adják meg.

Veress Jenő a Népszava főmunkatársa

Bocsánat, de nem Krahácsot nyomják, csak a krahácsi tanácselnököt, meg a végrehajtó bizottságot. De erről eszembe jut egy régi találós kérdés. Krahács mellett a tavon csónakázik a tanácselnök, a párttitkár, meg a plébános. Egyszer csak léket kap a csónak és elsüllyed. Kérdés: ki menekül meg? A válasz: Krahács.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!