Előző
Következő
új cikk

Belföld

Nem is gondolná, hány magyar nyugdíjasnak van Facebook-profilja

nepszava.hu|2017. máj 19. 15:43
[A+ A-]

Illusztráció: Thinkstock

Több mint 600 ezer nyugdíjaskorú magyarnak van Facebook profilja - tudhattuk meg a 4Life Direct Internet Világnapja alkalmából készített felméréséből.

Az 50 év felettiek körében végzett országos reprezentatív kutatás szerint a korosztályt az informatika nem, a közösségi média, az online hírolvasás, az e-mailezés és az internetes böngészés viszont annál inkább érdekli. Az aktív 50 feletti nyugdíjasok körében ugyanis a valamilyen kütyüvel rendelkezők kétharmada fent van a Facebookon, háromnegyedük pedig rendszeresen olvas híreket az interneten.

Hatvan százalékuk rendelkezik valamilyen számítástechnikai eszközzel (asztali számítógép, notebook, táblagép, okostelefon), de jelentős különbség mutatkozik a még aktív ötven felettiek és a nyugdíjasok eszközellátottságában. Míg előbbiek 85 százalék rendelkezik valamilyen IT eszközzel, addig a nyugdíjasok több mint felének (52 százalék) semmilyen számítástechnikai készüléke nincs. Az ötven felettiek körében összességében az asztali számítógépek és a laptopok a legnépszerűbbek (35, illetve 34 százaléknak van), okostelefonnal azonban már csak a megkérdezettek 30 százaléka rendelkezik, azaz minden ötödik nyugdíjas - derül ki a 4Life Direct felméréséből.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!