Előző
Következő
új cikk

Belföld

"Nem adjuk a jövőnk" - Itt van a vasárnapi tüntetés útvonala

nepszava.hu|2017. máj 19. 17:43
[A+ A-]

Az áprilisi, 80 ezres tüntetést a lex CEU ellen szintén az Oktatási Szabadságot csoport szervezet FOTÓ: Molnár Ádám

Az Oktatási Szabadságot Facebook-csoport megosztotta a vasárnapi tüntetés útvonalát közösségi oldalukon. A demonstrálók a Műegyetem rakparttól indulnak, és a Vámház-, a Múzeum-, a Károly körúton, majd a Bajcsy-Zsilinszky úton és Alkotmány utcán át a Kossuth térig vonulnak. Az esemény oldalán eddig 5200 ember jelezte, hogy ott lesz, és 7200-an érdeklődnek a tüntetés iránt.

A Nem adjuk a jövőnk, itt maradunk! címmel hirdetett tüntetést a Nem maradunk csendben, illetve a Kossuth téri 80 ezres tüntetést és a Szabadság téri 15 ezres tüntetést szervező Oktatási Szabadságot Facebook-csoport szervezte közösen, hogy így is összefogásra buzdítsák a polgárokat. 

Hogy miért is tüntetünk vasárnap? "A Lex CEU, a civilek elleni törvény, az EU-ellenes kampány, a szabad média maradéka elleni háború, reklámadó ellen, és folytathatnánk a sort" -  írták a felhívásban. "Az elmúlt másfél hónapban a kormány szisztematikus hadjáratot folytat a magyar szabadság megmaradt intézményei ellen. A jövőnk ellen. Elég volt! Maradjon a CEU Budapesten, a civilek Magyarországon, Magyarország pedig az EU-ban!" - buzdítottak a részvételre a szervezők.

Az Oktatási Szabadságot most a tüntetés útvonalát is megosztotta a Facebookon:

A posztot azzal egészítették ki a szervezők: üzenjük meg Brüsszelnek és Budapestnek, hogy a CEU és a civilek Magyarországon maradnak, nem adjuk a jövőnk, nem adjuk a magyar szabadságot!

 

Lájkoljon minket a Facebook-on is!