Előző
Következő
új cikk

Belföld

Vizsgálják a hulladékégetést

Népszava|2017. máj 25. 05:10
[A+ A-]

FOTÓ: LEVEGŐ MUNKACSOPORT

Vizsgálatot indított a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a veresegyházi hulladékégetéssel kapcsolatban - közölték lapunkkal. Megírtuk: a helyiek illegális hulladékégetésről panaszkodnak, Veresegyház Ivacs nevezetű településrészén gyakran szúrós szagú füst terjeng, melynek forrása a lakóterülettől néhány száz méterre található hulladékégető telep.

Az önkormányzat szerint nincs gond, a kisváros polgármestere, Pásztor Béla közleményben jelezte: a területen növényi hulladék és faanyag égetése történik, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Gödöllői Katasztrófavédelmi Kirendeltségének engedélyével. A Levegő Munkacsoport helyszínen járt munkatársai azonban nagy mennyiségű hulladékot találtak, kezelt fa és műanyag égetésének nyomaira is rábukkantak, ezek nyílt égetése jogszabályellenes.

Pásztor Béla cikkünk megjelenése után küldött tájékoztatásában megerősítette a korábbi közleményében leírtakat, azzal a kiegészítéssel, hogy ha a hatósági vizsgálat azt állapítja meg, valamiben vétett az önkormányzat, minden felelősséget vállalnak - személyesen ő maga is.

J. D.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!