Előző
Következő
új cikk

Belföld

"Hacked again" - Leállították Németh Szilárd honlapját

nepszava.hu|2017. máj 30. 09:30
[A+ A-]

Németh Szilárd a Parlamentben FOTÓ: Molnár Ádám

Miután hétfőn másodszor is meghekkelte a Németh Szilárd által alapított, váratlanul tetemes mennyiségű közpénzhez jutó Csepel Sport Club Alapítvány hivatalos honlapját az Anonymus hackercsoport, ideiglenesen leállították az üzemeltetők az oldalt - szúrta ki a hvg.hu.

A honlapra azt írták ki, hogy “az oldal karbantartás alatt” áll, majd azt kérik az alapítványról tájékozódni vágyóktól, hogy “látogassanak vissza később”. A hvg.hu megjegyzi: már ha egyáltalán újraindul még az oldal, példaként hozva Hoffmann Rózsa oldalának meghekkelését, amikor a honlap üzemeltetői nem tudták kivédeni az Anonymus csoport támadásait, így később is csak a KDNP honlapjának égisze alatt, aloldalként indult újra a weblap.

A portálnak felvetése végül nem valósult meg, az oldal ugyanis kedd reggel újraindult. Az aloldalak működnek, így az alapítvány sportágairól tájékozódhat az érdeklődő, a hírek között, "Birkózás" címszó alatt azonban továbbra is ott van az Anonymus tegnapi "hacked again" kiírása.

Ha az alatta lévő hírre kattintunk, a második hekkelés nyoma is látszódik még: "pwnd again idióták, ennyire nem tanultok a tegnap esti betörésből.... cseréljetek már jelszavakat b+".

 

Az Anonymus hackercsoport már vasárnap este is "dolgozott" a portálon, a szervezetet alapító Németh Szilárd fotójához "vége van Sziszi. Mindent tudunk rólad" - üzenetet helyezték el. A nyitóoldal címe helyére korábban ez került: „Birkózás – Aki teliszüli a világot, azé a világ.” 

Német Szilárd Facebook-oldalán cáfolta, hogy ő alapította volna a Csepel Sport Club Alapítványt, ugyanis - mint írja - ő a Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány alapítója. Közösségi oldalán azt írta: "az "oknyomozók", Kunhalmi Ágnes (MSZP), Szél Bernadett (LMP) és Szilágyi György (Jobbik) nagy egyetértésben, de egymás hazugságait túllihegve nagyon jó helyen járnak, amikor a Csepel Sport Club Alapítványánál "nyomoznak", közpénzek eltűnése után kutatnak, elv- és üzlettársi mutyikat szimatolnak. Csakhogy én a Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány alapítója vagyok" - jelentette a rezsibiztos, a Csepel.info liberális médiát támadó cikkét megosztva:

Mint ismert, a csepeli képviselő-testület fideszes többsége 2 milliárd forintot szavazott meg a Németh Szilárd által alapított és a Fidesz-alelnökének lakhelyére bejegyzett Magyar Birkózó Akadémia Alapítványnak. A döntésre a Párbeszéd helyi politikusa, Hudák János hívta fel a figyelmet, miután a beruházás 500 milliósnak indult, és most 2 milliárd forintnál tartanak a költségek. A rezsibiztos azonnal Hudákra támadt Facebook-oldalán, ám a politikus lapunknak azt mondta: Németh Szilárd reagálása jól mutatja, hogy érdemi válasza nincs azokra az aggályokra, amiket megfogalmaztunk. Történetesen, hogy az általa létrehozott alapítvány lesz a tulajdonosa a 2 milliárdnyi közpénzből épülő csarnoknak és sem az önkormányzat, sem a birkózó szövetség, sem az állam nem rendelkezik majd az akadémia felett. Ez a 2 milliárd forint is elveszíti közpénz-jellegét. 

Hudák szerint ez az eset is jól példázza, hogy a kormánypárt mindig csak a saját érdekeinek megfelelően kommunikál és nincs e mögött semmilyen elvi megfontolás. Az a legfelháborítóbb, hogy Németh Szilárd Csepel polgármesterként, majd utóda Borbély Lénárd is évek óta hadjáratot folytatnak a Csepeli Munkásotthont és a Béke téri sporttelepet működtető alapítványok ellen. "Vissza akarják szerezni" a csepelieknek a létesítményeket, legalábbis ezzel kampányolnak, közben most egyáltalán nem látnak problémát abban, hogy a Fidesz alelnöke által létrehozott magánalapítvány jut ekkora állami forráshoz. Eszerint csak azzal van gondjuk, ha nem ők és a haverjaik ülnek az értékes alapítványok kuratóriumában - fogalmazott.

Tegnap Kunhalmi Ágnes szocialista képviselő, a sportért is felelős kulturális bizottság alelnöke nyílt levelet írt a rezsibiztosnak, amelyben többek között azt kérdezte: "mi indokolja, hogy az ön által elnökölt Magyar Birkózó Szövetség továbbutaljon egy ön által alapított, az ön címére bejegyzett alapítványnak kétmilliárd forintot?" Kunhalmi szerint ez minimum felvetheti a pénzmosás gyanúját, ezért arra kéri a Fidesz alelnökét, hogy hozza nyilvánosságra a döntés hátterét a lehető leghamarabb. El is várható a sietség, hiszen a szocialisták és az LMP is feljelentést tett az ügyben.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!