Előző
Következő
új cikk

Belföld

"Az igáslovak elfáradtak" - Demonstráltak a mentődolgozók (videó)

nepszava.hu|2017. máj 31. 14:38
[A+ A-]

Fotó: Tóth Gergő, Népszava

Délután kettőkor kezdődött a mentők és az őket támogató négy társ szakszervezet, így a Kéményseprők Országos Szövetsége, az 5.12 Tiszta Egészségügyért Szakszervezet, a Független Egészségügyi Szakszervezet és az Autonóm Területi Szakszervezet tagjainak figyelemfelkeltő demonstrációja a Markó utca mentőpalota előtt. És, hogy miért kell a " figyelem"? 

Például azért, mert a kormány 60%-os béremelést ígért, de csak 10%-ot adott a mentőknek, akik gyakran mostoha munkakörülmények között, megalázó fizetésért, nettó 90-150 ezer forintért mentik a lakosság életét. Elegük lett. 

( a Kettős Mérce videója)

Lásd még: Tüntetnek a mentők - Trükközik a szaktárca

A kormány elkötelezett

A kormány elkötelezett az egészségügy helyzetének javítása iránt, de néhányan szeretnék lerombolni az ágazat és az érdekképviseletek másfél éves munkáját - ezt az egészségügyi államtitkár jelentette ki budapesti sajtótájékoztatóján. Ónodi-Szűcs Zoltán kiemelte, 26 hónap alatt négy lépcsőben, 67 százalékkal emelkedik a mentődolgozók teljes jövedelme. Hozzátette: nem tud olyan problémáról, amely ezen kormány regnálása alatt jött volna létre, de nem tudja egy lépéssel megoldani az elmúlt 25 év minden baját. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) főigazgatója azt mondta, az nem lehet kérdéses, hogy a mentődolgozók bérét emelni kell. (MTI)Lájkoljon minket a Facebook-on is!