Előző
Következő
új cikk

Belföld

"Leváltjuk a fideszes tolvajokat" - Új plakátokon Orbán és Rogán

nepszava.hu/MTI|2017. jún 1. 13:30
[A+ A-]

A mostani plakátok elődje, a "Ti dolgoztok, ők lopnak" üzenettel FOTÓ: Molnár Ádám

A Jobbik újabb plakátkampányt indított azzal a céllal, hogy elmondja, hogyan lehet visszaszerezni az ellopott pénzeket - közölte Jakab Péter szóvivő csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus a Mi veletek leváltjuk őket című kampányukról szólva kijelentette: akkor jut több pénz a bérekre, nyugdíjakra, oktatásra és egészségügyre, ha leváltják a kormányt. Le kell váltani az Orbánokat, Rogánokat, Mészárosokat és Habonyokat, "ezt a velejéig korrupt, tolvaj bandát" - fogalmazott.

Jakab Péter azt mondta: az ellopott hitet is szeretnék visszaadni, bebizonyítani, hogy van értelme Magyarországon dolgozni, tanulni, gyermeket szülni. A szóvivő szerint az embereknek egy évük van eldönteni, hogy olyan országban szeretnének-e élni, ahol a tolvaj helikopterrel jár, a tisztességes meg éhezik, és a miniszterelnöknek "viszket a tenyere", ha valaki nem ért vele egyet; vagy olyanban, ahol bérunióval küzdenek a nyugati fizetésekért, a nyugdíjakat nemcsak a választás előtt emelik és mindenkinek modern egészségügy, színvonalas oktatás jár.

2018-ban azok szavazzanak a Jobbikra, akik saját országukat és családjukat akarják gyarapítani, s nem "egy maroknyi tolvajt", hanem sok millió dolgozót akarnak helyzetbe hozni - jelentette ki a szóvivő, akit faggatták a kampány költségeiről is, azonban üzleti titokra hivatkozva nem kívánt beszámolni a részletekről. Azt elmondta, hogy 150 millió forint folyószámlahitelt vettek fel részben erre, részben működési kiadásokra, és összesen 2224 plakáthelyet rendeltek meg.

A Jobbiknak nem ez az első plakátkampánya, korábban április elsején jelentek meg először a "Ti dolgoztok, ők lopnak" típusú plakátok, amiken párosával látható Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc, Habony Árpád és Rogán Antal.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!