Előző
Következő
új cikk

Belföld

Rogánék osztogatják az MVM pénzét

nepszava.hu|2017. jún 3. 09:23
[A+ A-]

FOTÓ: Népszava

Az MVM fő sajtósa az Origónak adott benyalós PR-interjúban véletlenül elárulta az igazságot a CÖF támogatásáról - írja a 444.hu.

Az Origo Bentzik Rékát az állami tulajdonú MVM kommunikációs igazgatóját szólaltatta meg, nyilvánvalóan nem függetlenül az MVM körül kipattant legutóbbi botránytól, ami amiatt tört ki, hogy a 100 százalékban állami, közpénzből működő vállalat több, mint félmilliárd forinttal finanszírozta a kormányközeli, a Békemeneteket szervező CÖF-CÖKÁ-t. 

Az interjú a szokásos kamukérdésekkel haladt előre, amikor egy semlegesnek tűnő kérdés után

- Az MVM támogatási stratégiája milyen irányokat jelöl ki? Mi alapján választja ki a támogatott területeket/szervezeteket? - Bentzik véletlenül ledobta a bombát, amikor ezt válaszolta:

- A támogatási politikánk egységes elvekre épül, a kultúra és a tudomány támogatásán túl a jótékonykodásban is igen aktívak vagyunk. A támogatások megítélése minden egyes esetben azonos szabályok szerint történik, és minden támogatásunkat a Nemzeti Kommunikációs Hivatal hagyja jóvá.

Ez azért volt jókora öngól, mert amióta kiderült a támogatás ténye, a kormány folyamatosan azt próbálta sulykolni, hogy
nekik nincs közük a támogatáshoz, azt az MVM a kormánytól teljesen függetlenül adta és az MVM pénze nem közpénz.

Bentzik válasza nyilvánvalóvá teszi, hogy a CÖF-CÖKA félmilliárdját is a Nemzeti Kommunikációs Hivatal - vagyis egy Rogán Antal vezette kormányszerv - jóváhagyásával utalták át.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!