Előző
Következő
új cikk

Külföld

Az Iszlám Állam magára vállalta a londoni merénylet

nepszava.hu|2017. jún 5. 10:50
[A+ A-]

FOTÓ: Dan Kitwood/Getty Images

Az Iszlám Állam harcosainak egy alakulata hajtotta végre a londoni terrortámadást - ez olvasható a dzsihadista terrorszervezet szócsöveként működő hírügynökség, az Aamák közleményében.

hvg.hu az MTI híre alapján azt írja: vasárnap éjjeli hírügynökségi közlések szerint az Iszlám Állam már a merénylet előtt, a szombat reggeli órákban felhívást tett közzé a Telegram internetes oldalon, és ebben ismét arra sürgette követőit, hogy teherautókkal, késekkel és lőfegyverekkel kövessenek el támadásokat a "keresztesek" ellen a ramadán - a most zajló böjti hónap - idején.

A londoni rendőrség hétfőn közölte: tudják, hogy ki volt a három merénylő, akik legkevesebb hét embert megöltek szombat éjjel Nagy-Britannia fővárosában, de kilétüket akkor hozzák nyilvánosságra, ha ez "műveleti szempontból lehetségessé válik". A London hídon egy fehér furgon nagy - egyes szemtanúk becslése szerint óránkénti 80 kilométert elérő - sebességgel felhajtott a járdára és több gyalogost elütött, majd a járműből kiugrott három ember, és késsel támadt a járókelőkre a Borough Market környékén. A merényletben hét ember meghalt, és a véglegesnek tekinthető adatok szerint 48-an megsérültek. A sérültek között van a brit közlekedési rendőrség (BTP) egyik tisztje is, aki az elsők között szállt szembe a támadókkal, és szúrt sérüléseket szenvedett. A BTP tájékoztatása szerint állapota súlyos, de nem életveszélyes. A londoni francia nagykövetség szerint a sérültek között két francia állampolgár is van.

Lásd még: Terror - Tudják, kik a londoni merénylők

Lájkoljon minket a Facebook-on is!