Előző
Következő
új cikk

Belföld

Milliárdos prémiumot ígérnek a nyugdíjasoknak

nepszava.hu|2017. jún 6. 11:16, frissítve: 2017. jún 6. 11:44
[A+ A-]

Micsodaaaa? Nyugdíjprémium?? - Illusztráció/Thinkstock

Több mint 32 milliárd forint juthat nyugdíjprémiumra 2018-ban - jelentette be Rétvári Bence. Az MTI tudósítása kiemeli, hogy a büdzsé tervezetében - ahogy ezt az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára közölte - most először szerepel ilyen forrás.

Rétvári Bence fontosnak tartotta megjegyezni, hogy az Országgyűlés kedd délután vitanapot tart a nyugdíjasok helyzetéről, és ezt azok a szocialisták kezdeményezték, akik elvettek egyhavi nyugdíjat a nyugdíjasoktól, és egekbe emelték a rezsit. És különben is: a tervükben ( a szocialistáknak) szerepelt, hogy nyugdíjadót vetnek ki, és ez minden nyugdíjasnak 16 ezer forintjába került volna.

A jövő évi költségvetési javaslat háromszázalékos nyugdíjemeléssel tervez, ősszel lehet majd beszélni arról, hogy pontosan mekkora összeget jelent ez a nyugdíjasoknak - mondta az államtitkár, azt is hozzátéve: a nyugdíjprémium kifizetésére akkor nyílik lehetőség, ha a gazdaság 3,5 százalék feletti növekedéssel teljesít, és a büdzsé tervezett hiányát is tudják tartani. 

Kiszelly Zoltán politológus korábban a Blikknek azt mondta: azoknál a társadalmi csoportoknál, amelyek pénzt kapnak, csökken a kormányellenes hangulat és kevésbé lesznek fogékonyak a korrupciós vádakra. 

Aha. 

Lájkoljon minket a Facebook-on is!