Előző
Következő
új cikk

Külföld

Eltűnt a londoni merénylet során - Továbbra sem tudják, hol van

MTI|2017. jún 7. 18:25
[A+ A-]

Gyász Londonban FOTÓ: Dan Kitwood/Getty Images

Alfonso Dastis spanyol külügyminiszter "meglehetősen  különösnek" nevezte, hogy a brit hatóságok továbbra sem tudják,   mi történt  a londoni merénylet során eltünt, 39 éves  spanyol Ignacio Echeverríával.  

A spanyol diplomácia vezetője erről Moszkvában tartott sajtótájékoztatóján beszélt, ahol hivatali kollégájával, Szergej Lavrovval találkozott. Dastis azt mondta, hogy "valójában nehéz megérteni ennek a késlekedésnek" az okát. Hangsúlyozta,  hogy Echeverría családja nagyon aggódik az eltűnt férfiért.

Kedd délután Ignacio testvére, Joaquín Echeverría Facebook oldalán számolt be arról, hogy a brit hatóságok további 24-48 órás haladékot kértek tőle az eltűnt testvérének hollétére és hogylétére vonatkozó információkkal kapcsolatban.

"Tiszteletben tudunk tartani bármilyen  protokollt, de figyelembe kell venni a család tagjait is, akik szintén közvetett áldozatai jelen helyzetüknek,  és ez a helyzet embertelen" - hívta fel a figyelmet a spanyol külügyi tárca vezetője. Ignacio Echeverría szombat este tűnt el. Ignacio hozzátartozói szerint a férfi éppen a barátaival gördeszkázott, amikor meglátta, hogy a merényletet elkövető terroristák egyike egy nőt szúrt meg éppen. Ignacio a nő segítségére sietett, és gördeszkájával többször fejbe vágta a terroristát.Utoljára a merénylet helyszínén, a járdán feküdve látták utoljára.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!