Előző
Következő
új cikk

Sport

Fókuszban a cselgáncs-világbajnokság

Népszava|2017. jún 8. 05:56
[A+ A-]

FOTÓ: SZALMÁS PÉTER

A Magyar Judo Szövetség sajtótájékoztató keretében beszélt a hazai rendezésű világbajnokságról, amely alig három hónap múlva veszi kezdetét.

A tegnapi eseményt Tóth László, a szövetség elnöke nyitotta meg beszédével. “Rendkívüli egymásra találásról van szó az autógyártó céggel, mindannyian bízunk benne, hogy egy sikeres világbajnokság lesz ez számunkra és a magyar sport számára is” - fogalmazott a sportvezető.

A cselgáncsozók idei világbajnoksága augusztus 28-án kezdődik, s szeptember 3-ig tart majd, a magyar versenyzők és a szervezők azonban már gőzerővel készülnek arra, hogy hazai környezetben mutathassák meg tehetségüket, s minél több érmet szerezhessenek.

A sajtóeseményen részt vett a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgatója, Yoshiobu Abe is, aki fontosnak tartotta kiemelni beszámolójában azt is, a Judo több mint sport, hiszen a világ minden tájáról érkeznek majd Budapestre a versenyzők, akik a sportágnak a szellemiségét is képviselik majd jelenlétükkel.

A magyar válogatott tagjai mellett jelen volt dr. Kovács Antal, korábbi olimpiai aranyérmes cselgáncsozó is. “Optimista vagyok, szerintem számíthatunk hazai aranyérmekre is. Vannak nagy múltú sportolóink, azonban a fiatalok is sikerre éhesek, és nagyon motiváltak” - tette hozzá az olimpikon.

A versenyzők, többek között Karakas Hedvig, Tóth Krisztián és Ungvári Miklós is mindenképpen az éremért lép majd tatamira. A sportolók már most is elszántak, előtte azonban még vár rájuk több verseny és a felkészülés is, hogy augusztus végére a lehető legjobb formában lehessenek majd.

Kovács Gyöngyike

Lájkoljon minket a Facebook-on is!