Előző
Következő
új cikk

Külföld

Trump jókora gyomrost kapott - "Nem kerülheti el a felelősségre vonást"

nepszava.hu|2017. jún 8. 10:52
[A+ A-]

Fotó: Getty Images

Nem folyt vizsgálat Donald Trump amerikai elnök ellen a tavalyi elnökválasztási kampányba való esetleges orosz beavatkozás ügyében – ezt közölte James Comey.

Az FBI elbocsátott igazgatója az amerikai szenátus hírszerzési bizottságának elküldött, szerdán nyilvánosságra hozott, írásos nyilatkozatában azt is állítja, januárban tájékoztatta Trumpot arról, hogy ellene nem folyik vizsgálat. A nyilatkozat szerint Trump először csak célozgatott rá, majd később nyíltan felvetette, hogy az FBI állítsa le – az azóta lemondásra kényszerített nemzetbiztonsági főtanácsadó – Michael Flynn elleni vizsgálatot. Trump azután májusban elbocsátotta Comey-t, amiért az Egyesült Államok képviselőházának texasi tagja, Al Green szerint nem kerülheti el a felelősségre vonást- tudósít az Euronews.

- Ha nem lesz senki más, aki megteszi, akkor majd én kezdeményezem az eljárást, azaz az elnök, Donald Trump felelősségre vonását – mondta a texasi ügyvéd. Comey májusi elbocsátását Trump azzal indokolta, hogy nem végzi jól a munkáját, most pedig közölte azt is, hogy Christopher Wray-t készül kinevezni az FBI élére.

A CNN kommentárja szerint Comey atombombát dobott Trumpra. Plusz egy üzenet a közösségi portálon: A republikánus törvényhozók azt tanácsolják Donald J. Trump elnöknek: kapcsold ki a TV-t, és rejtsd el a telefonod.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!