Előző
Következő
új cikk

Sport

Bundabotrány a kéziseknél - Hat embert gyanúsítanak

nepszava.hu|2017. jún 8. 11:50
[A+ A-]

Fotó: Szalmás Péter

A Budapesti Nyomozó Ügyészségen elrendelt nyomozás során az ügyészek szerdán hat személyt hallgattak ki gyanúsítottként vesztegetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt kézilabda-mérkőzések ügyében.

Budapesti Nyomozó Ügyészség közleményében a gyanú szerint 2017. évben több mérkőzés eredményének befolyásolása érdekében anyagi ellenszolgáltatásra, illetve a másik részről ennek a jogtalan előnynek az elfogadására került sor.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség eljáró ügyészei tegnap több helyszínen házkutatást tartottak, amelynek eredményeként okiratokat és egyéb tárgyi bizonyítékokat foglaltak le. Ezt követően hat személyt állítottak elő és hallgattak ki gyanúsítottként vesztegetés, illetve vesztegetés elfogadása bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

A nyomozás jelenlegi határideje 2017. július 23. napja, ami azonban meghosszabbítható. A gyanúsítottak szabadlábon védekeznek.

Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) tegnapi közleményében úgy fogalmaz: "a kézilabdában régóta közszájon forgó szóbeszéd szerint egyes, jellemzően a kieséstől fenyegetett klubok kérésére a játékvezetők alkalmanként befolyásolhatták a mérkőzések végkimenetelét. Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke ezt jelezte a rendvédelmi szervek felé, és kérte a közbenjárásukat az ügy tisztázása érdekében" - olvasható a közleményben, amely leszögezi, a nyomozás eredményének függvényében az ügynek személyi és egyéb konzekvenciái is lehetnek, mindaddig azonban, amíg ennek ellenkezője bizonyítást nem nyer, az MKSZ vélelmezi az eljárás alá vont személyek ártatlanságát. Az MKSZ jelezte, további információkat csak az ügy minden részletének ismeretében tud majd közölni.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!