Előző
Következő
új cikk

Belföld

Simicskáéknál nyomoz a NAV

nepszava.hu|2017. jún 8. 18:10
[A+ A-]

A Jobbik első plakátkampánya - emiatt indítottak nyomozást. FOTÓ: Molnár Ádám

Költségvetési csalás gyanúja miatt nyomozást indított a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a jobbikos plakátkampány ügyében a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Publimont Kft. és Mahir Cityposter Kft. ellen – értesült a kormánypárti Magyar Idők.

A kormánypropagandát terjesztő napilap azt írja, a közérdekű bejelentés nyomán megkezdett eljárás összefüggésben áll a Jobbik plakátkampányával. A hatóság gyanúja szerint a két említett cég megtéveszthette a NAV-ot azzal, hogy lényegesen kevesebb hirdetési felületet vallott be annál, mint amennyit valójában a Jobbik rendelkezésére bocsátott.

Ahogy lapunk is megírta, június elsején a Jobbik újabb plakátkampányt indított azzal a céllal, hogy elmondja, hogyan lehet visszaszerezni az ellopott pénzeket. A plakátokon - ahogy korábban a "Ti dolgoztok, ők lopnak" kampány során - Orbán Viktor és Rogán Antal propagandaminiszter szerepel. Mint a szélsőjobboldali párt hangoztatta a kampány ismertetésekor, őket kell leváltani, az Orbánokat, Rogánokat, Mészárosokat és Habonyokat, "ezt a velejéig korrupt, tolvaj bandát".

Lájkoljon minket a Facebook-on is!