Előző
Következő
új cikk

Sport

Kézilabda - A gyanú árnyékában

Népszava|2017. jún 9. 05:57
[A+ A-]

Kocsis Máté tisztázná az ügyet

A Budapesti Nyomozó Ügyészség munkatársai 2017. június 7-én, szerdán házkutatást tartottak a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) egyik irodájában, és ott dokumentumokat, okiratokat foglaltak le. Az intézkedés oka, hogy a rendelkezésre álló adatok alapján vesztegetés és vesztegetés elfogadása bűntettének gyanúja merült fel – közölte a MKSZ közleményben szerda este.

Azóta az is tudható, hogy a nyomozás során, szerdán hat személyt hallgattak ki az üggyel összefüggésben gyanúsítottként, vesztegetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

Csúnya, a sportághoz méltatlan ügy ez. A kieséstől fenyegetett klubok kérésére egyes játékvezetők befolyásolták volna a mérkőzések alakulását? Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke ezt jelezte a rendvédelmi szervek felé, és kérte a közbenjárásukat az ügy tisztázása érdekében.

Ami bizonyos: a női bajnokság véghajrájában kiélezett körülmények között dőlt el a 13., kiesést érő pozíció sorsa.

A nyomozás eredményének függvényében az ügynek személyi és egyéb konzekvenciái is lehetnek, mindaddig azonban, amíg ennek ellenkezője bizonyítást nem nyer, az MKSZ vélelmezi az eljárás alá vont személyek ártatlanságát – figyelmeztetett a szövetség kommünikéje.

A nyomozás jelenlegi határideje július 23., de ez meghosszabbítható. A gyanúsítottak szabadlábon védekeznek.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!