Előző
Következő
új cikk

Külföld

Cáfol a szóvivő - „Az elnök nem hazug!”

nepszava.hu|2017. jún 9. 08:35
[A+ A-]

Donald Trump nemrégiben felvett ügyvédje a volt FBI-főnök meghallgatását követően igyekezett az elnök számára kedvező módon beállítani az elhangzottakat. Marc Kasowitz szerint világossá vált, hogy az elnök soha nem próbálta akadályozni az orosz beavatkozás ügyében folyó vizsgálatot.

 Trump ügyvédje szerint James Comey tanúvallomásából éppenséggel az derült ki, hogy az elnök úgy vélte, jó lenne, ha minél előbb kiderülne, ha valaki rosszat cselekedett. Kasowitz, aki nem a Fehér Házban, hanem a Nemzeti Sajtóklubban nyilatkozott, támadásba ment át: bírálta a Trump által menesztett FBI-igazgatót, amiért felhatalmazás nélkül bizalmas beszélgetéseket szivárogtatott ki a sajtónak.

Comey a szenátus hírszerzési bizottsága előtt elismerte, hogy egy barátja révén kiszivárogtatta, hogy az elnök a volt nemzetbiztonsági tanácsadó, Michael Flynn elleni vizsgálat leállítására kérte az Ovális Irodában zajlott négyszemközti megbeszélésen. Comey azt követően folyamodott a kiszivárogtatáshoz, hogy Trump Twitteren megfenyegette, lehet, hogy hangfelvétel készült kettejük beszélgetéséről. A volt FBI-főnök azt mondta, ő csak örülne ennek, hiszen akkor nem csupán az általa írt emlékeztető bizonyítaná, hogy az elnök Flynn védelmében interveniált, ez pedig az igazságszolgáltatás akadályoztatásának minősülhet.

A helyettes fehérházi szóvivő, Sarah Huckabee Sanders ugyancsak visszautasította Comey szavait. Az elnök nem hazug  – jelentette ki kérdésre válaszolva. A szóvivő közölte, fogalma sincs, hogy van-e felvevő rendszer az Ovális Irodában.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!