Előző
Következő
új cikk

Belföld

7-en a 7-ről - Kinek van több hátra, Orbánnak vagy Trumpnak?

Népszava|2017. jún 10. 05:07
[A+ A-]

Orbán Viktor Donald Trump mellett feszít a NATO-csúcson FOTÓ: Reuters/ Jonathan Ernst

Arató András

Klubrádió

Attól függ, honnan fúj a szél. Ha keletről, akkor a Felcsút a nyerő. Ha északról, akkor mindenki fázik. Délről a menekülteket fújja felénk a soros vihar. Hátszélben alig van különbség, ellenszélben Trump tarul néz ki, Orbánnak szotyola megy a szemébe.

Avar János

újságíró

Komoly dilemma elé állítottak: tőlem bármelyikük előzhet a bukásban, de nem bánnám a holtversenyt sem. Pillanatnyilag Trumpnak van erre nagyobb esélye, de a Watergate-botrány is két évig tartott, elnökbuktatást nem lehet elhamarkodni. S hát Orbán is rácáfolhat minden mai felmérésre, kérdezze csak meg londoni kolléganőjét.

Bolgár György

rádiós újságíró

Orbánnak. Egyrészt mert élete végéig miniszterelnök lehet, míg Trump maximum még hét és fél évig maradhat elnök. Másrészt mert Trumpnak csak pár milliárd dolláros vagyona van, míg Orbáné az egész ország. És harmadrészt ez az ország erős, büszke és európai, Amerika pedig gyenge, szégyenlős és nem is európai.

Friss Róbert

újságíró

Nagyjából egyszerre érhetnének célba és ott végre találkozhatnának.

Horváth István

hírlapíró

Orbánnak, ez nyilván való! Mert amíg szerencsétlen Trumpnak pechére egy James Comey jutott, addig Polt és Pintér Orbáné.

Horváth Zoltán

újságíró

Pontos dátumokkal természetesen felelőtlenség lenne dobálózni, de hadd osszam meg a teljesen biztos forrásból származó értesülésemet: minden újabb 24 óra elteltével pontosan egy nappal kerülünk közelebb a nevezett urak rezsimjének a végéhez.

Veress Jenő

a Népszava főmunkatársa

Ha arra gondolok, hogy Trumpnak nincs CÖF-je, Poltja, Németh Szilárdja, magyar ellenzéke, akkor valószínűleg Orbánnak. Trump nekem az első pillanattól az amerikai Jelcin. Csak őt nem a pia, hanem a kimondott hülyeségei miatt kell rendre talpra állítani nála felelősségteljesebb embereknek. Orbán meg áll magától, mint önmaga szobra.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!