Előző
Következő
új cikk

Sport

Szégyen, gyalázat - Hatalmasat égett a magyar válogatott

Népszava|2017. jún 9. 22:53
[A+ A-]

Ünnepel az andorrai csapat Forrás: Facebook/Federació Andorrana de Futbol

Andorrában is gólképtelen maradt a magyar labdarúgó-válogatott, amely 3. idei mérkőzését is elveszítette. A házigazda története 142. találkozóján ötödször győzött.

Még a stadion melletti emeletes házak erkélyeiről is andorrai lobogók lógtak, szurkolók figyeltek. Persze, azért nem volt ekkora érdeklődés a B csoport sereghajtójának Magyarország elleni vendégjátéka iránt, hiszen az alig 3000 nézőt befogadni képes aréna lelátója erősen foghíjas volt, s az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a magyar labdarúgókat elkísérők voltak létszám- és hangerőfölényben. Némi meglepetésre éppen az előttük lévő kapura irányult a találkozó első lehetősége: a 6. percben Lima ívelését Clemente a felsőléc fölé helyezte.

A várakozásoknak megfelelően ezt követően a tartalékos, az oroszok elleni hétfői, budapesti barátságos találkozóhoz (0-3) hasonlóan Tóth Bence személyében újabb újoncot avató nemzeti tizenegy próbált támadni. A 10. percben például az ősszel, Magyarországon 4-0-ra megnyert első mérkőzésen gólt szerző Gyurcsó Ádám ívelt fölé egy szabadrúgást, később pedig Eppel Márton maradt le Dzsudzsák Balázs ígéretes indításáról.

A komótosan, ám eredménytelenül épített magyar támadásokat aztán a 26. percben Marc Rebés egy csapásra feledtette, hiszen nevezett a két csapat negyedik mérkőzését számláló közös története során először vette be a magyar kaput (1-0).

A hidegzuhanyt követően még Kleinheisler László jegyzett egy lesgólt, Eppel lehetőségénél pedig a házigazda kapusa védett bravúrral fél óránál. A magyarok nem nőttek ellenfelük fölé, így ilyen előzmények után annyira nem volt váratlan, hogy az együttest idegenbe is elkísérők nem éppen nyomdaképes rigmusokkal fejezték ki nemtetszésüket a félidőre vonulók teljesítményével kapcsolatban.

Bernd Storck szövetségi kapitány valószínűleg alapos fejmosást tartott a szünetben, a folytatásra ugyanis látványosan sebességet váltott a fehérben pályára lépő vendégcsapat. Mindez persze nem garantálta a hőn áhított találatot, így amikor a német szakember a 71. percben kihasználta harmadik cserelehetőségét, még mindig a szégyenletes állás éktelenkedett az eredményközlőn.

Minden igyekezet ellenére a rendes játékidő leteltével sem sikerült megfordítani az eredményt.

Írhatnánk, hogy csalódást okozott, leszerepelt az a fociválogatott, amely az évek, évtizedek során kikapott Izlandtól, Lettországtól, Grúziától és Máltától, most pedig már a sehol sem jegyzett Andorrától is, ám ezúttal bármilyen szó kevés. Mindennél beszédesebb, hogy míg Andorra 142. hivatalos meccsén 5. győzelmét aratta, közben Magyarország harmadik idei találkozóján maradt gólképtelen. A vége csakis vereség lehetett.

Szégyen.

Lásd még: Ismét a mélybe taszította magát a magyar válogatott

Jegyzőkönyv
Andorra–Magyarország 1-0 (1-0)
Andorra la Vella, Nemzeti Stadion. Játékvezető: Kalogeropulosz (görög)
Andorra: J. Gomes – C. Rubio, Llovera, Lima, San Nicolás – Vales, Rebés – Clemente, Pujol, A. Martínez – Aláez. Szövetségi kapitány: Koldo Álvarez. Cserék:Aláez helyett Maneiro (68.), Clemente helyett Riera (83.), Pujol helyett Ayala (89.).
Magyarország: Gulácsi – Bese, Vinícus, Lang, Tóth B. – Nagy Á., Kleinheisler – Dzsudzsák, Stieber Z., Gyurcsó – Eppel. Szövetségi kapitány: Bernd Storck. Cserék: Stieber helyett Nagy D. (20.), Lang helyett Balogh N. (56.), Gyurcsó helyett Sallai (71.).
Gólszerző: Rébes (26.) A B-csoport eredményei

Andorra–Magyarország 1-0

Feröer-szigetek–Svájc 0-2

Lettország–Portugália 0-3

Az állás

1.Svájc 6 6 0 0 12-3 18

2.Portugália 6 5 0 1 22-3 15

3.Magyarország 6 2 1 3 8-7 7

4.Feröer-szigetek 6 1 2 3 2-8 5

5.Andorra 6 1 1 4 2-13 4

6.Lettország 6 1 0 5 2-12 3

Hatos Szabolcs

Lájkoljon minket a Facebook-on is!