Előző
Következő
új cikk

Belföld

Elsikkasztották a tiszaföldvári tűzoltók egyenruháját?

Népszava|2017. jún 10. 08:12
[A+ A-]

Áprilisban a Tiszaföldvári Önkormányzati Tűzoltóság háromtagú felügyelő bizottsága szabálytalanságokat tárt fel a szervezetnél. Éppen akkor, amikor a korábbi vezető távozott, és egy megbízott vezető vette át a tűzoltóság irányítását. A szoljon.hu szerint egy névtelen bejelentés érkezett.

Ez arra vonatkozott, hogy érdemes megnézni, megvannak-e valóban azok a csaknem 600 ezer forintért vásárolt tűzoltóruhák, melyek számláit korábban már bemutatta a bizottságnak a könyvelés. Mert állítólag csak kölcsönkérték azokat az ellenőrzés idejére más tűzoltó szervezettől. A felügyelőbizottság tagjai más furcsaságokra is bukkantak.

A lap úgy tudja, járulékok késve fizetése és egyéb hiányosság-szabálytalanság feketítette a könyvelést.
– A Tiszaföldvári Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság közgyűlése végül április 24-én a felügyelőbizottság vizsgálati jelentése alapján és indítványára, a 2013–2016 évekre vonatkozóan nagyobb értékre elkövetett sikkasztás, nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és a számvitel rendjének megsértése bűncselekmények alapos gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tett, emellett elrendelte a köztestület könyvelője megbízási jogviszonyának megszüntetését – mondja Hegedűs István, a Tiszaföldvári Önkormányzati Tűzoltóság közgyűlésének elnöke, Tiszaföldvár polgármestere. Hangsúlyozta: kiváló szakmai munkát végeztek és végeznek a földvári tűzoltók munkájukkal elégedettek.

A rendőrség megerősítette, hogy május 11-én valóban érkezett feljelentés a földvári tűzoltóság ügyében. Hűtlen kezelés bűntett elkövetésének gyanúja miatt elrendelték a nyomozást ismeretlen tettes ellen.

A teljes cikket itt olvashatja!

Lájkoljon minket a Facebook-on is!