Előző
Következő
új cikk

Külföld

Terror Londonban - Sokkal nagyobb merényletre készültek

nepszava.hu|2017. jún 10. 09:22
[A+ A-]

Az áldozatok egyik "emlékhelye". FOTÓ: Getty Images, Jack Taylor

A London hídi iszlamista merénylők egy sokkal nagyobb teherautót akartak bérelni a gázoláshoz, de nem sikerült nekik. Az általuk végül használt gépjárműben gyújtóbombákat helyeztek el, hogy bevessék a késeléses ámokfutásuk után. Ezt közölte péntek késő este a brit főváros terrorelhárítási vezetője - írja a 24.hu.

Az egyik terrorista egy 7,5 tonnás teherautót akart bérelni, de nem tudott érte megfelelően fizetni, így beérték egy kisebb Renault-val. A másik fontos körülmény, hogy a támadókat a rendőrség még a késeléses ámokfutásuk közben agyonlőtte, ezért nem tudták használni a teherautóba tett gyújtóbombákat.

Dean Haydon terrorelháírási parancsnok újságíróknak nyilatkozva elmondta, hogy bár az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezet jelentkezett a terrortámadás megszervezőjeként, nincs arra bizonyíték, hogy bárki irányította volna az elkövetőket akár Nagy-Britanniában, akár külföldön. A nyomozóknak még nem sikerült kideríteniük, hogy a három ember, akiknek merőben különböző előéletük volt, milyen körülmények között találkozott – mondta.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!