Előző
Következő
új cikk

Külföld

Ámokfutó gyilkolt egy orosz faluban

MTI|2017. jún 11. 12:48
[A+ A-]

Lelőtt négy embert egy Moszkva közeli faluban egy feltehetőleg kábítószer vagy alkohol hatása alatt lévő, 49 éves férfi, tűzpárbajt vívott rendőrökkel, végül lelőtték - jelentették vasárnap orosz hírügynökségek.

Igor Zenkov szombat délután a háza ablakából lövöldözni kezdett Szajga típusú vadászpuskájával gyanútlan járókelőkre és a szomszédjaira, a Moszkvától 20 kilométerre délnyugatra lévő Kratovo faluban. Az elbarikádozott épület éjjel kigyulladt a támadó és a riadóztatott rendőrök között kibontakozott tűzharcban, de Zenkovnak sikerült kimenekülnie belőle.

A rendfenntartók erősítést kaptak, végül a rendőrség és a nemzeti gárda összesen 200, páncélozott járművekkel is támogatott tagja kerítette be és lelőtte a fegyverest. Zenkov a többszöri felszólítás ellenére nemhogy nem volt hajlandó megadni magát, de kézigránátokat dobott a rendfenntartókra. Belügyi forrás szerint 14 robbanás történt.

A halálos áldozatokon túl további két civil és négy rendőr is megsebesült az incidensben.

A rendőrség gyanúja szerint a büntetlen előéletű férfinak konfliktusa lehetett a családjával vagy a szomszédjaival, ezért veszíthette el fejét. A Komszomolszkaja Pravda című újság helyszíni forrásokra hivatkozó újságírója azt állította, hogy Zenkov szerint az egyik szomszéd túl magas házat épített, amely "eltakarta előle a napot". A Life hírportál úgy értesült, hogy a férfit a közeli autószerelő műhely zaja hozta ki a sodrából.

Felmerült az alkoholos vagy kábítószeres befolyásoltság, sőt, a delirium tremens lehetősége is. Környezetében úgy tudják, hogy a férfinak pszichikai problémái lehettek.

Sajtóértesülések szerint Zenkov korábban a rendkívüli helyzetek minisztériumának alkalmazottjaként Csecsenföldön vagy Afganisztánban szolgált.

Vlagyimir Kolokolcev belügyminiszter, aki helyszínen személyesen felügyelte a hét órán át tartó kratovói műveletet, bejelentette, hogy az ügyben vizsgálat indult.

Oroszországot az előző hétvégén egy Tver környéki faluban elkövetett mészárlás rázta meg. Akkor Redkinóban Szergej Jegorov villanyszerelő 9 ember lőtt agyon, feltehetően

Lájkoljon minket a Facebook-on is!