Előző
Következő
új cikk

Belföld

Ukrán vízummentesség - Egyelőre nem nőtt a határforgalom

MTI|2017. jún 11. 14:43
[A+ A-]

MTI Fotó: Nemes János

Egyelőre nem nőtt a magyar-ukrán határátkelők járműforgalma az ukrán állampolgárok vasárnap nulla órakor érvénybe lépett európai uniós vízummentessége miatt - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.

Tájékoztatásuk szerint a záhonyi határátkelőhelyen a szokásos vasárnapi forgalmat lehet tapasztalni, az intézkedés miatt a várakozási idők nem emelkedtek. A www.police.hu oldalon olvasható adatok szerint a Magyarországra belépő személyautóknak hatvan percet kell várakozniuk Záhonynál.

Vasárnap nulla órakor életbe lépett az ukrán állampolgárok európai uniós vízummentessége, a szabályok szerint Ukrajna biometrikus útlevéllel rendelkező állampolgárai ezentúl vízum nélkül utazhatnak az Európai Unió tagállamaiba. A kijevi magyar nagykövetség információi szerint kétmillióan vannak Ukrajnában, akiknek hagyományos útlevelük van, vagyis csak vízummal utazhatnak az Európai Unióba. Buhajla József, Magyarország ungvári főkonzulja elmondta, továbbra is adnak ki vízumokat a hagyományos útlevelekbe a külképviseleteken. A biometrikus útlevél másfél éve váltható ki az országban.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!