Előző
Következő
új cikk

Belföld

Összeverekedtek a polgármesterek

Népszava|2017. jún 11. 19:48
[A+ A-]

„Megtámadott az alsószentmártoni polgármester meg a családja, ami némi átfedésben van a képviselő-testülettel. (…) Eltört a kezem, a fejemet nagyon szétverték, a térdem szétment, a veséim nagyon fájnak, meg szétszakadt a hasfalam valószínűleg” – állította az N1TV-nek Mali Zoltán, Drávapiski polgármestere arról, hogy a hétvégén súlyosan bántalmazták. Az okokról szólva annyit mondott: szerinte azért támadtak rá, mert nyilvánosságra hozta, hogy az alsószentmártoni polgármester „szisztematikusan nyúlja a falu pénzét.”

A Bama.hu értesülései szerint viszont úgy tört ki a verekedés a mélyszegénységben lévő térségben fekvő faluban, hogy utcára vonultak az alsószentmártoniak, mert megelégelték a faluban kocsmát és trafikot is üzemeltető Mali Zoltán „teljhatalmát”. A sajtóban gyakran szereplő Mali megítélése ellentmondásos: volt, hogy gyanús módszerekkel akarta politikai befolyását növelni a sokszorosan hátrányos helyzetű régióban, ugyanakkor sokszor és állhatatosan sürgette az uzsorások elleni harcot.

A rendőrség közleménye szerint szombat délután kaptak bejelentést arról, hogy Alsószentmártonban többen összeverekedtek a helyi italbolt teraszán. „A helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy négy férfi szóváltásba keveredett Drávapiski polgármesterével, majd bántalmazták őt” – közölte a rendőrség, amely szerint előállították Alsószentmárton polgármesterét, valamint három másik férfit. A Siklósi Rendőr-kapitányság az ügyben csoportosan elkövetett garázdaság miatt nyomoz. Az Index információi szerint egyébként Mali később saját felelősségére távozott is a kórházból.

B. A.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!