Előző
Következő
új cikk

Külföld

Politikus felügyel a nukleáris biztonságra

Népszava|2017. jún 12. 08:40
[A+ A-]

A szerb kormány döntése értelmében dr. Vladimir Udovičić atomfizikus helyett ezentúl Maja Gojković, a szerb parlament jelenlegi elnöke veszi át az ionizáló sugárzás elleni védelemmel és nukleáris biztonsággal foglalkozó ügynökség igazgatóbizottságának elnöki tisztségét, értesült a Vajdaság Ma.

Dr. Vladimir Udovičić elismert atomfizikus, a Fizikatudományi Intézet szakmunkatársa, több tucat tudományos publikáció szerzője, emlékeztet az N1. Az ügynökség élére 2013 májusában nevezték ki, ami azt jelenti, ötéves megbízatási ideje még nem járt le. Előtte, az ügynökség igazgató bizottságánk élén prof. dr. Bikit István állt, ő volt egyébként ennek a testületnek az első elnöke.

„Abban a tévedésben éltem, hogy amennyiben odaviszen az összes szakembert és a tudományok doktorait, akkor majd minden jól működik. Kiderült azonban, hogy erős politikai hátszél nélkül ez aligha megy. Ez az az időszak, amikor megtanultam, hogy nem elegendők a szakemberek ahhoz, hogy egy intézmény jól működjön", nyilatkozta a nukleáris fizikus, aki az újvidéki Természettudományi Karon (PMF) doktorált, nukleáris fizikát tanít, ezzel kapcsolatos tudományos kutatásokat folytat, eddig több mint 300 tudományos publikációt jelentetett meg, a Fizikatudományi Intézet igazgatója és az újvidéki PMF prodékánja, majd dékánja volt.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!