Előző
Következő
új cikk

Belföld

Miért nem a stadionokról tetszett beszélni? - Reagált Orbán szavaira az MSZP

nepszava.hu|2017. jún 12. 11:20
[A+ A-]

Igazságosabb Magyarországra van szükség, egy olyan országra, amely az Európai Unióban az első körbe és a nem a perifériához tartozik - így reagált Orbán napirend előtti felszólalására a szocialista Tóth Bertalan. 

Vajon a magyar emberek valóban azokat a kérdéseket tartják a legfontosabbnak, amelyeket a nemzeti konzultáción megkérdeztek tőlük? - tette fel a költői kérdést, amire azonban a műfajtól eltekintve, válaszolni is igyekezett: 

A magyar gazdaság az uniós támogatások miatt növekszik, az adócsökkentés hasznát a gazdagok élvezik, az állam működése pedig drágább, mint korábban. Miért nem szólt a nemzeti konzultáció az oktatásról, az egészségügyről, a kivándorlásról és arról, mennyit költsünk stadionokra?  - sorolta a szerinte lényegesen húsbavágóbb problémákat. 

Tóth Bertalan a Szent László-emlékév kapcsán azt mondta, Szent László volt az első, aki kimondta: tegyünk igazságot, a tolvajokat meg kell büntetni. Ha még ma is életben lennének a törvényei, hol lenne Mészáros Lőrinc, hol lennének a Habonyok, Rogánok, Tiborczok? - firtatta.Lájkoljon minket a Facebook-on is!