Előző
Következő
új cikk

Belföld

Szél Bernadett is reagált Orbán napirend előttijére

nepszava.hu|2017. jún 12. 11:56
[A+ A-]

Az LMP frakcióvezetője arra szólította fel Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy a mindennapok problémáit oldja meg, az egészségügy, az oktatás és a bérek helyzetét rendezze valamint a paksi bővítésről írjon ki népszavazást- tudósít az MSZP.

Szél Bernadett hétfőn az Országgyűlésben a kormányfő napirend előtti felszólalására reagálva azt mondta, hogy a miniszterelnök nemzeti kormányzást ígért, de ehelyett egy soha véget nem érő nemzeti konzultáció zajlik. A konzultáció oldalán ráadásul egy orosz kód futott - emelte ki, amihez kapcsolódva azt kérte, hogy a miniszterelnök mondja el, miért szolgáltatták ki a magyar állampolgárok legszemélyesebb véleményadatait Vlagyimir Putyinnak.

Ha Orbán Viktor Brüsszelben terroristákat lát, akkor Önnek tényleg elgurult végül a gyógyszere - fogalmazott, hozzátéve: nem kellene terroristázni azokat az embereket, akikkel egy asztalnál ül, amikor helyet foglal az állam és kormányfők találkozóján.

Ha a miniszterelnök bátor lenne, nem nemzeti konzultációkat tartana, hanem kiírná a népszavazást a paksi bővítésről - jelentette ki a képviselő. A paksi beruházást azért hajtják végre, mert az EU-s források kimerülése után, amiket a "barátaival ellopnak", szükségük lesz egy nagyobb pénztranszferre, amit Keletről akarnak megkapni - fogalmazta meg a kormányfőnek szánt véleményét. Szél Bernadett Orbán Viktort egy békétlen miniszterelnöknek nevezte, aki miatt az országnak nincs nyugalma, mert délibábos háborúk sorát indítja olyan képzelt ellenségek, mint a CEU, Brüsszel vagy a Soros-hálózat ellen. Eközben viszont nincsenek rendben a bérek, az oktatás, az egészségügy - jelentette ki.

Ha a Fidesz úgy védi meg Magyarországot, mint a devizahiteleseket, akkor jaj ennek az országnak - fogalmazott. A zöldek régóta meg szeretnék adóztatni a spekulatív tőkemozgásokat, de a bankadót a pénzintézetek áthárították a lakosságra - szögezte le.  Szél Bernadett azt is kérte, hogy a kormányfő térjen vissza 2010 előtti önmagához, amikor még tudta, hogy többkulcsos adóra van szükség.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!