Előző
Következő
új cikk

Külföld

Dennis Rodman újra vizitál a kis vezérnél

Népszava|2017. jún 13. 08:30
[A+ A-]

Dennis Rodman - Fotó: Eduardo Parra/Getty Images

Észak-Koreába indult ismét az amerikai kosaras sztár, Dennis Rodman. Az amerikai sportoló azon kevesek egyike, aki találkozott Kim Dzsong Unnal, sőt, kifejezetten „jó barátságba” keveredett az észak-koreai vezetővel. A CNN tudósítója a pekingi nemzetközi repülőtéren látta a kosarast, Rodman azonban nem volt hajlandó kérdésekre válaszolni. Phenjanban megerősítették, hogy a sportoló Észak-Koreába tart. Washington és Phenjan között rendkívül feszült a viszony, Észak-Koreában négy amerikait tartanak fogva. 

Rodman legalább négyszer járt a sztálinista államban, háromszor 2013-2014-ben. Legutóbb számos NBA-sztárt is magával vitt, s egy bemutató mérkőzést játszottak, Kim Dzsong Un születésnapi meglepetéseként. A showman sportolót, aki korábban Donald Trump egyik tévéműsorában is szerepelt, nem különösebben zavarja, hogy a kis vezér végzett családja számos tagjával, azt mondta, az észak-koreai vezető szerinte „nagyon rendes fickó”. Rodman szerint kifejezetten hasznos az ő kosaras diplomáciája. A Washington Post nem tartja kizártnak, hogy Donald Trump küldte nem hivatalos misszióra, netán a fogvatartott amerikaiak hazavitelére, és az amerikai-észak-koreai kapcsolatfelvétel előkészítésére Rodmant Phenjanba.

Az Egyesült Államokat és a térségbeli államokat egyaránt aggasztja Észak-Korea nukleáris programja, Kim Dzsong Un rakétái Japánt, de akár majd az Egyesült Államokat is elérhetik.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!