Előző
Következő
új cikk

Belföld

Szombattól indul a nyári vonatmenetrend

MTI|2017. jún 13. 13:43
[A+ A-]

Fotó: Tóth Gergő

Szombaton indul a MÁV-Start Zrt. nyári menetrendje, amely egészen augusztus 27-ig érvényben marad. Idén a fejlesztések a menetrendszerűség, valamint a kerékpárszállítás mennyiségének, minőségének javítását szolgálják - mondta Csépke András, a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatója sajtótájékoztatóján. 

Kiemelte: a menetrendszerűségre, amely az utasok számára a kiszámíthatóságot jelenti, a MÁV-csoport hitelességének mérőszámaként tekint. Tavaly a társaság az országos hálózaton 92 százalék fölé került menetrendszerűségben, ezt szeretné elérni a Balaton parton is. Csépke András hozzátette, hogy naponta 44 távolsági nemzetközi vonatpár közlekedik Európa különböző országaiba. Ezek között találhatóak például az úgynevezett SEA<-YOU (Adria és Istria) vonatok, amelyekkel naponta elérhető Split és Fiume.

Kazai Katalin, a MÁV-Start Zrt. értékesítési igazgatója ismertette, milyen új típusú jegyekkel találkozhatnak az utasok  a nyári időszakban. Példaként említette az e-Balaton és az e-Velence teljesen elektronikus jegyeket, amelyeket az utasok a menetrendben @ jellel ellátott vonatoknál vehetnek igénybe, ezeknek a használatával 15 százalékos kedvezmény kapható. A másik újítás a Balaton bérlet, amelyet a fővárosban élők válthatnak, illetve az úgynevezett balatoni füzetjegy, ami tíz jegyből áll. A diákok számára idén is elérhető a Vakáció bérlet (15, 30, 60 vagy 90 napra), amelyet a diákigazolvánnyal rendelkezők az ország bármely pontján felhasználhatnak, a MÁV-Start és a GYSEV teljes belföldi hálózatán.

Az előző évekhez hasonlóan a Balaton északi partjára idén is a Tekergő gyorsvonatokkal, a Kék hullám és a Piroska sebesvonatokkal, a déli partjára pedig a Balaton express vonatokkal, a Déli/Parti és a Siófok Flirt sebesvonatokkal lehet utazni.  A Balaton északi partjára a legolcsóbban a Tekergő gyorsvonattal utazhatnak az érdeklődők, ugyanis erre a járatra nem kell gyorsvonati pótjegyet váltani, ráadásul ezek a vonatok nagy kapacitású kerékpárkocsikkal közlekednek. Az utas tájékoztatás rendszerét ezekre a vonatokra építették fel.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!