Előző
Következő
új cikk

Belföld

Botka nem bontana kerítést, amíg félelem uralkodik

Népszava-információ|2017. jún 13. 16:53
[A+ A-]

MSZP-kongresszus május 27-én Fotó: Molnár Ádám

Addig ezt a kerítést senki sem bonthatja el, amíg a magyar emberek többsége nem érzi magát biztonságban az otthonában - mondta Botka László a Készenléti Rendőrség Határvadász Bevetési Osztályának szegedi ünnepségén, kedden. 

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje 209 esküt tett határvadász előtt köszöntötte a határvédelemben résztvevőket, s megköszönte munkájukat. Felhívta ugyanakkor a figyelmet: "az Orbán-kormány ideiglenesnek nevezi rendeletében a határzárat. Azt kell mondanom Önöknek, hogy ez a határzár életünk része lesz egy jó darabig”. Botka ismét kijelentette: az Orbán-kormány és az Unió a felelős azért, hogy a magyar emberek félnek.

Az EU felelőtlen volt, mert képtelen volt megvédeni a határait, eközben az európai közösséget, tehát "a magyar embereket is veszélyeztette az, hogy az Orbán-kormány a menekültválság kirobbanása után több mint 200 ezer embert juttatott ellenőrzés nélkül a nyugati határra. Az Uniót és így a magyar embereket is veszélyezteti az, hogy az elmúlt években 20 ezer embert fogadtunk be a letelepedési kötvényekkel, akik között számolatlanul lehetnek kémek, bűnözők és terroristák.” Botka ugyanakkor azt is hozzátette: "azt sem hallgathatjuk el, hogy honfitársaink azért félnek, mert az Orbán-kormány gyűlöletet és félelmet keltett a menekültekkel szemben". Úgy vélte, a megoldás csak közös, uniós lehet.

„Ezért minden olyan politika, mely gyengíti az Unió hatékony fellépését, kártékony és veszélyes, veszélyezteti az uniós polgárok, köztük a magyarok biztonságát”. Felszólította a kormányt, hogy az kezdjen tárgyalásokat az unió illetékeseivel arról, hogy a magyar határvadászok az egységes uniós határvédelmi szervezet részei lehessenek. „Nekem az a célom, hogy a magyar embereknek ne kelljen félniük. Félelemkeltés helyett én nyugalmat és békét szeretnék Magyarországon" – hangsúlyozta, majd arra kérte a határvadászokat, hogy „minden esetben törvényesen és emberségesen járjanak el”.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!