Előző
Következő
új cikk

Belföld

Feljelentették Farkas Flóriánt

Népszava|2017. jún 13. 17:07
[A+ A-]

Fotó: Vajda József

Csalás és közokirathamisítás miatt két roma politikus feljelentette Farkas Flórián miniszterelnöki biztost, fideszes képviselőt, a Lungo Drom elnökét.

Az elmúlt húsz évben semmilyen pénzügyi és gazdasági döntés nem született a Lungo Drom elnöksége részéről. A Lungo Drom elnökségi tagjai semmilyen információval nem rendelkeztek és nem rendelkeznek a szervezet anyagi, gazdasági helyzetéről. Azok a jegyzőkönyvek, amelyeket Farkas Flórián készíttetett a gazdasági és pénzügyekről, véleményünk szerint közokirathamisításnak minősülnek – áll Lakatos Oszkár és Vajda László feljelentésében.

Lakatos és Vajda az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) képviselője. Továbbra is a Lungo Drom elnökségi tagjának tartják magukat, annak ellenére, hogy tavaly mindkettőjüket kizárták a szervezetből. Állításuk szerint kizárásuk jogsértően történt. Erről ugyanis írásban kellett volna tájékoztatást kapniuk, hogy lehetőségük legyen jogorvoslattal élni.

Országos kongresszust utoljára 2013-ban rendezett a Lungo Drom. Pedig a hatályos jogi szabályozás alapján évente egy alkalommal kötelező lenne kongresszust (vagy küldöttgyűlést) tartani – kifogásolják feljelentésükben a roma politikusok. A Lungo Drom gazdasági és pénzügyi döntéseit szerintük Farkas Flórián a kongresszus és a elnökség tudomása nélkül, önhatalmúlag hozta.

Lakatosék a roma szervezet VIII. kerületi épületére bejegyzett 60 millió forintos jelzálogjogot is firtatják. Feljelentésüket „pénzügyi és gazdasági csalás”, valamint „közokirathamisítás” miatt tették meg a budapesti, illetve a Jász-Nagykun-Szolnok megyei főügyészségen.

A roma korrupciós ügyekben eddig jellemzően ismeretlen tettes ellen mentek a feljelentések. Lakatos Oszkár és Vajda László most nevesítve Farkas Flóriánnal szemben kéri nyomozás lefolytatását.

Cz.G.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!