Előző
Következő
új cikk

Sport

Mégsem nevezett a magyar bronzérmes a Bajnokok Ligájába

Népszava|2017. jún 14. 05:52
[A+ A-]

Noha korábban Tekauer Norbert, a magyar női kézilabda NB I-ben harmadik helyezett Érd HC elnöke úgy nyilatkozott, hogy a klub szabadkártyáért folyamodik a Bajnokok Ligája következő idényére, az európai szövetség (EHF) tegnapi tájékoztatása szerint ez mégsem történt meg. Ellenben a férfiak mezőnyében beszállna harmadikként a Grundfos Tatabánya KC.

A nőknél a pluszhelyre a bajnoki erősorrend első két nemzetének, azaz Dániának és Magyarországnak a klubjai eleve nem pályázhattak, így az Érd kérelmének elfogadására egyébként is csekély esély mutatkozott, a fenti kijelentés fényében mégis meglepő, hogy végül nem készült beadvánnyal a Pest megyei klub. A Tatabánya ugyanakkor még reménykedhet, habár a férfi BL-be rekordnak megfelelő számú egylet, 43 együttes vágyik.

Az európai elitliga női mezőnyének az előző idény bajnoki végeredménye alapján tagja a címvédő Győri Audi ETO KC és az FTC-Rail Cargo Hungaria, a férfiaknál pedig jelen állás szerint a Telekom Veszprém és a MOL-Pick Szeged indulása biztos.

A szabadkártyák sorsáról jövő szombaton Zágrábban dönt az EHF végrehajtó bizottsága.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!