Előző
Következő
új cikk

Sport

Ismét csúcsra ért a Golden State Warriors

Népszava|2017. jún 14. 05:53
[A+ A-]

Durant az MVP a bajnokcsapatból. FOTÓ: GETTY IMAGES/EZRA SHAW

Visszavette a bajnoki címet a Golden State Warriors az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban, miután az NBA ötödik mérkőzésén kedd hajnalban kilenc ponttal, 129-120-ra legyőzte a címvédő Cleveland Cavaliers csapatát, s ezzel összesítésben 4-1-re megnyerte a nagydöntőt. A finálé legjobb játékosának (MVP) az oaklandi Kevin Durantot választották.

A két csapat sorozatban harmadszor találkozott az NBA-nagydöntőjében, két esztendeje a kaliforniaiak örülhettek, tavaly az ohióiak vittek véghez földöntúli bravúrt, miután 1-3-ról zsinórban három mérkőzést nyerve foglalták el a trónt. Három mérkőzés után aztán kiderült, az idén még nagyobb csodára lenne szükségük a címvédéshez, hiszen a Golden State a két hazai siker után Clevelandben is győzni tudott, s egyetlen lépésre került a történelmi bravúrhoz: vereség nélkül masírozzon végig a rájátszáson a bajnoki címig.

A negyedik mérkőzésre viszont összekapta magát az ohiói egylet, és megannyi NBA-rekordot is megdöntött: az egy negyedben dobott 49, illetve az egy félidőben szerzett 86 pont, a 24 sikeres hárompontos is mind nagydöntő-csúcsnak számított, emellett legjobbja, LeBron James pályafutása kilencedik döntőbeli tripla-dupláját – kétszámjegyű pont, lepattanó és gólpassz – érte el. A sikerhez azonban ez sem volt elég.

A Golden State legjobbjának az ötödik összecsapáson is a nyáron Oklahomából érkezett olimpiai- és világbajnok Kevin Durant bizonyult, aki a záró meccsen 39 pontig jutott, s ezzel elmondhatta magáról, hogy a nagydöntő minden összecsapásán legalább harminc pontot szerzett.

Vas András írása a Népszavának

Lájkoljon minket a Facebook-on is!