Előző
Következő
új cikk

Belföld

Szeles, napos szerda

nepszava.hu|2017. jún 13. 20:45
[A+ A-]

Fotó: Thinkstock

Szerdán változóan felhős időre, többfelé megélénkülő, erős lökésekkel járó északnyugati szélre van kilátás. Jelentéktelen csapadék csak a Dunántúl déli határa mentén fordulhat elő a hajnali, reggeli órákban. Eleinte 11-17 fokot mérhetünk, majd délután 24-29 fokig melegszik a levegő. 

Csütörtökön túlnyomóan napos, csapadékmentes idő várható. A légmozgás mérséklődik, időnként az ország keleti-északkeleti részén élénkülhet csak meg. Hajnalban 11-15, délután 25-31 fok valószínű. 

Pénteken felerősödő széllel, viharos lökésekkel északnyugatról egy hidegfront okoz szerte az országban záporokat, sokfelé zivatarokat. A front mentén visszaesik a hőmérséklet, és legfeljebb 22-29 fok valószínű.

Szombaton további lehűlésre, 19-22 fokos maximumokra számíthatunk, viharossá is fokozódhat az északnyugati szél, továbbra is kialakulhatnak záporok, zivatarok szerte az országban. Vasárnap már valamivel melegebb, 23-27 fok valószínű, de a szél továbbra is erős, viharos marad. Záporokra is lehet még számítani, zivatarokra kevesebb az esély.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!