Előző
Következő
új cikk

Belföld

Patkányinvázió Makón

nepszava.hu|2017. jún 14. 09:49
[A+ A-]

Illusztráció: Thinkstock

Az utóbbi időben ismét elszaporodtak a patkányok a makói városközpontban - ezt olvasói fotók is dokumentálják. Az önkormányzat azt mondja: eddig nem kaptak ilyen bejelentést, de ha kell, megszervezik az irtást – írja a Délmagyarország.

– Korábban is, most is láttam a Tömörkény, illetve a Hunyadi utca környékén patkányokat. Még a játszótéren is – mondta az egyik környékbeli paneltömbben élő makói édesanya, Sánta Katalin. A városházától alig pár száz méterre lévő játszótérnél a lap munkatársai megtalálták az egyik háztömb előtti kertben azt a területet is, ahol jó néhány patkánylyuk látható. A környéken többen is megerősítették, szoktak találkozni a rágcsálókkal – volt, aki mobiltelefonnal készült képet is készített, amint a patkány épp kikukucskál az egyik lyukból.

A témáról kedden sajtótájékoztatót tartott Mucsi Tamás, a Demokratikus Koalíció választókerületi elnöke. Ő egyben a Deák Ferenc utcán működő ifjúsági klub vezetője, és ilyen minőségében ő is készített a környéken az állatokról fotókat. Ezeket felrakta a Facebookra, és a hozzászólásokból kiderült, szinte az egész belvárosban felbukkantak patkányok, volt, aki jelezte, hogy fényes nappal a piacon is látott rágcsálót. Mucsi azt mondta, az előző városvezetés idején, mint a gázmesteri jegyzőkönyvek is tanúsítják, Farkas Éva Erzsébet polgármester állításával ellentétben ilyen probléma nem volt a városházán, és a vízmű is odafigyelt a csatornahálózat rágcsálómentesítésére.

Az önkormányzat szerint ezidáig a belvárosból nem, csak Honvéd városrészből kaptak bejelentést – ott több rágcsálóirtást szerveztek már. Idén is lesz ilyen az Alföldvíz Zrt.-vel közösen. Amennyiben a probléma megalapozott, a város más részein is szervez az önkormányzat összehangolt rágcsálóirtást.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!