Előző
Következő
új cikk

Belföld

Római-parti mobilgát - Karácsony Gergely hazugságról beszél

MTI|2017. jún 14. 12:14
[A+ A-]

Karácsony Gergely, az ellenzéki párt társelnöke, Zugló polgármestere szerint hazugság szembeállítani a Római-parton található fák és az emberek érdekét.

A Párbeszéd társelnöke Fővárosi Közgyűlés szerdai ülését megelőzően tartott sajtótájékoztatón azt mondta: el kell napolni a döntést a Római-part árvízvédelméről és pótolni kell az "eddig elfojtott társadalmi vitát". Hiába, a Fővárosi Közgyűlés felkérte Tarlós István főpolgármestert, hogy gondoskodjon az árvízvédelmi létesítmény megvalósításához szükséges engedélyezési eljárások megindításáról.

A testület erről 18 igennel, 4 nem szavazat ellenében és 2 tartózkodás mellett döntött, miután a képviselők tudomásul vették a Csillaghegyi-öblözetben a Duna-parti nyomvonalon megvalósítandó árvízvédelmi létesítményről adott tájékoztatást. Több ellenzéki fővárosi képviselő a vitában arról beszélt, hogy a hiányos dokumentumok miatt, bizonyos tervek ismerete nélkül nem lehet a kérdésben felelősségteljes döntést hozni.

Tarlós István viszont kiemelte: a védmű ügyében már 5-6 szakvélemény készült, és már "nincs idő várni", mielőbbi megoldásra van szükség.

Az ülés előtt körülbelül húsz, a Római-part beépítése ellen küzdő aktivista a HelloRómai - Lángos vagy beton című újságját osztogatta a közgyűlésen megjelenteknek. Közben olyan transzparenseket lehetett látni, amelyekre az volt írva: "elérhető, nyilvános dokumentumokat, terveket, igazolásokat!"; "Meg kell hallgatni a helyiek véleményét!"; "Mobilgát = Havária".

Lájkoljon minket a Facebook-on is!