Előző
Következő
új cikk

Belföld

MSZP: véget kell vetni a Fidesz és a Jobbik harcának

MTI|2017. jún 14. 13:37
[A+ A-]

Az MSZP frakcióvezetője szerint véget kell vetni annak a harcnak, amelyet "Simicska szerelemgyerekei", a Fidesz és a Jobbik a magyar adófizetők pénzén folytat.

Tóth Bertalan szerdán Budapesten sajtótájékoztatón elképesztőnek nevezte, hogy közpénzből milliárdokat költ a kormány, az önkormányzatok, százmilliókat a Civil Összefogás Fórum (CÖF) vagy a Fidelitas óriásplakátokra, propagandaanyagokra.

Szerinte ugyanilyen felháborító, hogy Simicska Lajos "a lopott pénzből" a Jobbik plakátkampányát finanszírozza. A jobboldalon "Simicska szerelemgyerekei", a Fidesz és a Jobbik harcolnak, egy presztízsharcról, egy cicaharcról van szó, amely a magyar adófizetők pénzéből folyik. Ennek véget kell vetni! - hangsúlyozta.

Tóth Bertalan elmondta, az MSZP korábban már javaslatot tett a pártfinanszírozás átalakítására, az szabályozta volna a plakátolást is. Ezt a Fidesz leszavazta - emlékeztetett. Kitért arra, hogy javaslatukban szerepeltek olyan elemek, amelyek a mostani plakáttörvényben is benne voltak, de a jelenlegi törvényjavaslatot hiányosnak tartották. Bár a kormánynak és az önkormányzatoknak tilos lett volna a plakátolás kampányidőszakon kívül, de a civil szervezeteket, a CÖF-öt és a Fidelitast nem zárta volna ki. Miközben a kormány nem plakátolhatott volna, a CÖF közpénzből megtehette volna ezt - magyarázta. A törvényjavaslat megakadályozta volna azt, hogy a Simicska Lajos által "elhordott pénzből" a Jobbik folytasson politikai kampányt.

A frakcióvezető jelezte, "leporolják" korábbi előterjesztésüket, és javaslatot tesznek arra, hogyan lehet megtiltani a kormánynak, az önkormányzatoknak, a civil szervezeteknek, hogy beavatkozzanak a választási kampányba. Azt is el kell kerülni, hogy a két nagy erő, a Habony-féle és a Simicska-féle csapat "lealjasítsa" a választási kampányt arra, hogy ki tud ahhoz több közpénzt felhasználni.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!