Előző
Következő
új cikk

Belföld

" Addig Tarlós se légkondis autóban utazzon, amíg hőség van a 3-as metróban!

nepszava.hu|2017. jún 14. 14:42
[A+ A-]

A címben jelezett felszólítást a Liberálisok tették.  Szabadai Viktor, a Magyar Liberális Párt budapesti választmányának elnöke az MTI-nek hozzátette: javasolják azt is, hogy a budapesti presztízsberuházások addig ne kapjanak többletforrást, amíg nem oldódik meg a probléma.

Tarlós István főpolgármester többször is nyilatkozta, hogy szándékosan hagyták ki a 3-as metró felújított szerelvényeiből a légkondicionálót, és a főpolgármester azt olyan "abszurd ötletnek" nevezte, mintha "minden utasnak virágcsokrot adnának" - idézte fel a liberális politikus, kiemelve: ezzel szemben tény, hogy Budapesten egyre gyakoribbak a hőhullámok, amikor tartósan 35-40 Celsius-fok közötti csúcshőmérséklettel kell számolni, miközben a felújított 3-as metrószerelvényeiben mindössze egy forgótárcsás légkeverő van, ami csak "pörgeti" a meleg levegőt. A 2-es vonal új szerelvényeit évekkel korábban már légkondicionálóval szerezték be. A metrót napi félmillióan használják, a metrószerelvények hűtése tehát akut probléma.

A metrószerelvények hűtése nem egy lehetőség, virágcsokor, hanem elmaradhatatlan feladat lenne a városvezetés előtt - szögezte le Szabadai Viktor. Ezért azt javasolják, hogy a főpolgármester és környezete ne használjon addig légkondicionáló berendezést, amíg nem tudják garantálni a nyári forgalomban a metrószerelvények légkondicionálását. A politiksu felidézet azt is: a főpolgármester a közelmúltban cserélte le kétéves szolgálati autóját, inkább az ilyen és ehhez hasonló költségeket kellene a városvezetésnek "visszavágnia". Emellett javasolják, hogy a budapesti presztízsberuházások - és példaként a Puskás Stadiont és a miniszterelnök Várba költöztetését említette - mindaddig ne jussanak többletforráshoz, amíg a metrószerelvények hűtésének problémája nem oldódik meg.Lájkoljon minket a Facebook-on is!