Előző
Következő
új cikk

Sport

Kane duplája kevés volt

Népszava|2017. jún 15. 05:53
[A+ A-]

Varane kiállítása ellenére nyertek a franciák FOTÓ: GETTY IMAGES/JULIAN FINNEY

A francia válogatott 3-2-s győzelmet aratott Anglia ellen barátságos mérkőzésen. A gallok tehát némiképp ki tudták köszörülni a csorbát a múlt heti, Svédország elleni 0-2-s világbajnoki-selejzető után.

A felek összecsapása nem az eredmény, sokkal inkább a körülmények miatt marad emlékezetes. 2015-ben, néhány nappal a párizsi terrortámadás után Anglia–Franciaország barátságos meccset rendeztek a londoni Wembley-ben, az angolok pedig szép gesztust tettek: a mérkőzés előtt kivetítették a francia himnusz, amit az angol drukkerek együtt énekeltek a vendégekkel. A keddi mérkőzés előtt ugyanez ismétlődött meg fordítva az utóbbi hetek angliai terrortámadásai miatt. A párizsi Stade de France hazai közönsége teli torokból énekelte az angol himnuszt a meccs előtt.

Az összecsapás során ismét tesztelték a videóbírót, amelyet alkalmazott is Davide Massa. Az olasz sípmester a 47. percben büntetőt ítélt a vendégeknek, a felvételsorok megtekintése után pedig kiállította Raphaël Varane-t, a franciák védőjét. A Tottenham támadója, Harry Kane második gólját lőtte a tizenegyesből, ám a gallok végül 3-2-s győzelmet arattak.

Eredmények

Franciaország–Anglia 3-2 (2-1), Norvégia–Svédország 1-1 (1-0), Románia–Chile 3-2 (1-2), Kolumbia–Kamerun 4-0 (2-0), Szingapúr–Argentína 0-6 (0-2), Ausztrália–Brazília 0-4 (0-1), Indonézia–Puerto Rico 0-0, Dél-Afrika–Zambia 1-2 (1-0).

Lájkoljon minket a Facebook-on is!