Előző
Következő
új cikk

Belföld

Molnár Gyula alaposan kiosztotta a Momentumot

nepszava.hu|2017. jún 15. 08:15
[A+ A-]

Forrás: Facebook

Molnár Gyula, az MSZP elnöke az ATV műsorában szólt vissza a Momentum Mozgalomnak, miután a párt elnöke, Fekete-Győr András azt állította egy fórumon, hogy az MSZP-t a Fidesz pénzeli, így sem megbízni nem tud bennük, sem összefogni nem tud velük. Molnár jelezte, hogy a Momentum akkor írta ki magát "a komolyan vehető politikai pártok közül", amikor Fekete-Győr  azt állította, hogy 2022-re készül.

Később egyébként Fekete-Győr hozzátette, ezt nem úgy értette, hogy 2018-at feladná. Molnár az Egyenes beszédben úgy reagált a Momentum támadására, hogy a párt tagjai olyanok, mint "a tehetséges, ifjú partizánok", akik bent az erdőben mindenkire lőnek. De "a partizánok nem nyertek háborút, jöjjenek ki, és álljanak ki rendesen" - szólította fel a Momentumot.

Molnár Gyula a vádakra, miszerint a Fidesszel kötöttek volna szövetséget, azzal válaszolt, hogy felidézte: éppen most vették őrizetbe Czeglédy Csaba, szombathelyi MSZP-s képviselőt, aki a pártnak ügyvédként is dolgozik. "Ha elviszik a párt ügyvédjét, az kollaboráns párt képét mutatja?" - vágott vissza Molnár a műsorban. Hozzátette: ismeri ezeket a vádakat, de az MSZP a következő időszakban is bebizonyítja, hogy Orbán rendszerének leváltásáért dolgozik.

A pártelnök visszavágásának módja azért érdekes, mert Botka László - ellentétben Molnárral - nem húzta magára az MSZP-s képviselő ügyét - emlékeztet az Index. Bár Molnár Gyula helyesnek nevezte az MSZP miniszterelnök-jelöltjének döntését (Botka arra kérte a párt etikai bizottságát, hogy vizsgálja ki az ügyet, az ügy rendezéséig pedig függesszék fel az ügyvédi irodával kötött keretszerződést), mégis azt állította, hogy Czeglédyt azért vitte el a NAV , mert "legkeményebb, leghatározottabb szocialista ügyvéd", aki perek százait nyerte a Fidesz ellen. "Pechje, hogy lehetett mivel támadni, és kellően ismert" - fejtette ki Molnár, azt sugallva, hogy politikai koncepciós eljárás zajlik a képviselő ügyében. Pont úgy, ahogy Sukoró-perben, mert - mint mondta - hisz Tátrai Miklósról és Császy Zsolt ártatlanságában, és a párt "maximálisan szolidáris velük".

Lájkoljon minket a Facebook-on is!