Előző
Következő
új cikk

Belföld

Andorrai meccs - 79 milliót bukott a Szerencsejáték Zrt.

nepszava.hu|2017. jún 15. 09:52
[A+ A-]

Ünnepel az andorrai csapat Forrás: Facebook/Federació Andorrana de Futbol

Meglepő adatokat tett közzé a magyar labdarúgó-válogatott andorrai vereségével kapcsolatban a Fortunaweb.hu nevezetű szakportál. Mint kiderült, közel 16 ezren fogadtak Andorrára itthon, összesen 4,8 millió forint értékben. Ezzel 79 milliót bukott a Szerencsejáték Zrt., amit a weblap gyanúsan soknak talált. Bundát emlegettek a cikkben, amit azonban nem tudtak bizonyítani.

Az átlagos nemzetközi odds a hazai győzelemre 26,1 volt, míg a magyar sikerre 1,11. A magyar fogadóknak a Tippmix 22-szeres pénzt ígért Andorra győzelme esetén. Összesen közel 94 ezer fogadás érkezett a mérkőzésre, az össztét 34,6 millió forint volt. Andorra győzelmére a fogadások 17 százaléka, illetve az össztét 14 százaléka érkezett, azaz összesen több mint 4,8 milliót tettek fel Andorrára. A 22-szeres szorzóval számolva összesen 106,6 millió forint kifizetését vállalta úgy a cég, hogy mindeközben a teljes bruttó bevétel csak 34,6 millió forint.

Ilyen csak akkor fordulhat elő, ha az iroda rosszul határozta meg a szorzókat, vagy akkor, ha a fogadók olyan információk birtokában vannak, amelyről nincs tudomása a fogadóirodának. A portál szerint csökkenteni kellett volna az oddsot, hogy egy idő után már csak kisebb jutalom járjon az Andorrára fogadóknak. Így szokták ugyanis a fogadásokat szervező cégek biztosítani, hogy ne bukjanak nagyot. Ez azonban ebben az esetben nem történt meg.

A fortunaweb szerint közel 79 milliót bukott a Szerencsejáték Zrt. a meccsen, és ezt ők gyanúsan soknak találják. Számításaik szerint akár ötvenmillió forintot is lehetett keresni a magyarok vereségén, ezért vizsgálatot javasolnak a mérkőzés kimenetele miatt, hogy teljesen kizárható legyen a manipuláció.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!