Előző
Következő
új cikk

Belföld

Karácsony: az elszalasztott béremelés büdzséje a 2018-as

MTI|2017. jún 15. 10:43
[A+ A-]

FOTÓ: Népszava

 A Párbeszéd az elszalasztott béremelés költségvetésének tartja a jövő évi büdzsét, amelyről csütörtökön szavaz a parlament.

A gazdaság az uniós pénzek beáramlásának köszönhetően növekedő pályán van, és ez lehetőséget biztosítana arra, hogy a kormány kompenzálja az elmúlt években okozott károkat, de a Párbeszéd ennek nyomát sem látja - mondta budapesti sajtótájékoztatóján Karácsony Gergely társelnök.

Szerinte az adórendszer átgondolásával és a közszférából kivont százmilliók visszapótlásával jelentős béremeléseket lehetne végrehajtani, de a jövő évi költségvetés legfőbb kedvezményezettjei a magas keresetűek. 

Miközben a kisvállalatoknak még az adócsökkentések ellenére is magasabb munkáltatói terheket kell fizetniük mint tavaly, a nagyvállalatok örülhetnek a kilenc százalékos társasági adónak - fogalmazott a zuglói polgármester. Hozzátette, hogy 2018 az elszalasztott szociális fordulat éve is lesz, mert a kormánynak lehetősége lenne arra, hogy az elmúlt hét évben kivont százmilliárdokat visszapótolja a szociális ágazatba, de a kabinet az emberek helyett nagy kormányzati beruházásokba, például a paksi bővítésre, stadionépítésekre vagy a Várba költözésre költ.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!