Előző
Következő
új cikk

Belföld

Hihetetlen furcsaságokra derült fény Simicska múltjából

nepszava.hu|2017. jún 15. 11:12
[A+ A-]

Simicska Lajos a férfi kézilabda Bajnokok Ligája A csoportjának hetedik fordulójában a Telekom Veszprém - Paris Saint-Germain (PSG) mérkőzésén a Veszprém Arénában FOTÓ: Molnár Ádám

Simicska Lajos milliárdos üzletemberről az RTL Klub stábja készített egy külön epizódot, amit a Házon Kívülben mutattak be tegnap este. Bár a vállalkozót nem sikerült megszólaltatni a műsorban, a múltjából olyan érdekességekre derült fény, mint hogy a vállalkozó egyszer átsétált egy üvegajtón is, mondván, előtte nincs akadály.

Az üvegajtós sztorit volt kollégiumi társa, a volt fideszes, most a Magyar Liberális Párt elnöke, Fodor Gábor mesélte el. Mint mondta, Simicskának már a korábbi, budaörsi kollégiumban is híre volt: "egyszer illuminált állapotban jött haza a barátaival, ami egyetemistákkal megesik. Az üvegajtó be volt zárva. A többiek szomorkodtak, hogy későn értek haza, Simicska viszont azt mondta, előtte nincs akadály, és átsétált az üvegajtón. Az üveg széttört, ő pedig megsebesült" - idézi fel Fodor a műsorban.

A riportból az is kiderül, hogy Simicska annyira tehetséges volt, hogy papucsban és melegítőben is megjelenhetett az ELTE előadásain. A vállalkozó büszkén vállalta, hogy nem jár színházba, nem olvas szépirodalmat, a közgazdaságtan és társadalomtudomány területén viszont nagyon művelt volt. Ott nem lehetett olyat kérdezni tőle, amit nem tudott - állítja Fodor, aki azt is felelevenítette, hogy a médiamogul a katonaságban is nyíltan vállalta ellenzéki politikai érzelmeit. Orbán 1983-ban, egy bevágott videófelvételen azt mondta, meg is figyelték ezért - emlékeztet a hvg.hu.

Pethő András, a volt Népszabadság volt főszerkesztő-helyettese azt mesélte el, hogy egyszer felhívta őt Simicska, és azzal viccelődött, hogy zavarja, amiket ír róla. Az újságírót meglepte, hogy a vállalkozót egyáltalán érdekli, mit írnak róla.

Lakner Zoltán politológus a műsorban azt fejtette ki, min veszhetett össze Orbán Viktor és Simicska Lajos az emlékezetes G-napon, amikor Simicska a reklámadó miatt gecinek nevezte Orbánt. Szerinte a miniszterelnöknek egyszerűen teher lett, nem akarta, hogy bárki korlátozza a politikai hatalmát. Csintalan Sándor szerint Simicska nem akart asszisztálni ahhoz, hogy egy másik diktatúra épüljön. A vállalkozó barátjaként bemutatott politikus egyébként nem lepődött meg azon, hogy Simicska a Jobbikkal szimpatizál.

Ungár Klára - szintén volt fideszes politikus - a műsorban felelevenítette Simicska egy korábbi mondatát, miszerint ő csinált királyt Orbánból, így ő is fogja lelökni.

A riportot ide kattintva nézheti meg!

Lájkoljon minket a Facebook-on is!