Előző
Következő
új cikk

Belföld

"Polt Péter az Orbán-rendszer kiszolgálója"

MTI|2017. jún 15. 13:35
[A+ A-]

A Demokratikus Koalíció (DK) tiltakozik, hogy az ügyészség megszüntette a Budapest Szíve program nyomán indított büntetőeljárást - jelentette ki Gy. Németh Erzsébet a párt fővárosi képviselője sajtótájékoztatóján.

Emlékeztetett arra, az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) lezárta a 15 milliárd forint értékű program ügyében kezdeményezett eljárást és a keletkezett anyagot elküldte a magyar hatóságoknak, ám a Polt Péter vezette ügyészség elkezdte ugyan, de lezárta az eljárást.

Továbbá elmondta: az OLAF vezetője a DK érdeklődésére levélben megerősítette, hogy fennáll a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja és ezzel kapcsolatban minden bizonyítékot átadtak a magyar hatóságoknak. Szerinte Polt Péter legfőbb ügyész ismét bebizonyította, hogy az Orbán-rendszer kiszolgálója és azért tevékenykedik, hogy a "fideszes bűnbanda szabadlábon maradjon". Ebben a helyzetben a DK kormányra kerülését követően 2018-ban csatlakozni kíván az Európai Ügyészséghez azért, hogy minden korrupt politikus börtönbe kerüljön - mondta Gy. Németh Erzsébet.

Gréczy Zsolt a DK szóvivője újságírói kérdésekre válaszolva felháborítónak nevezte a kedden elfogadott, a civil szervezetekkel kapcsolatos szabályozást. Mint mondta, örömmel veszi tudomásul, hogy a nemzetközi közvélemény részéről is bírálatok hangzottak el a "civileket vegzáló" jogszabály miatt. 

Ugyancsak kérdésre válaszolva, azzal kapcsolatban, hogy költségvetési csalás miatt eljárás indult Czeglédy Csaba szombathelyi szocialista képviselő ellen, úgy vélekedett: hozzá vannak szokva, hogy a választások közeledtével mindig megszaporodnak a vezetőszáron vezetett ellenzéki politikusok képei a híradókban. Most is ez történik, mondta, hozzátéve, hogy ártatlanul elítélték Császy Zsoltot és Tátrai Miklóst, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. volt tisztségviselőit egy ügyben, Simicska Lajosnál egy egész éjszaka kutakodtak a hatóságok és most Czeglédy Csaba a soros. Joggal szúrja a Fidesz szemét, hiszen ő buktatta le a szombathelyi "fideszes drogosokat".

Lájkoljon minket a Facebook-on is!